ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 25 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 25 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 ακόμη τραυματίστηκαν σε μια επίθεση ενός βομβιστή καμικάζι στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, τόνισαν αξιωματούχοι.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με ανάρτηση στο προπαγανδιστικό του όργανο, πρακτορείο Amaq, το Ισλαμικό Κράτος, χωρίς ωστόσο να παραθέσει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει αυτό τον ισχυρισμό.

Η επίθεση συνέβη κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης με στόχο παράνομους διακινητές ναρκωτικών και αλκοόλ, σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Ένας βομβιστής καμικάζι πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε (...) κοντά σε μια ομάδα των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Νασράτ Ραχίμι.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτή τη στιγμή ότι 11 σοροί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς και 25 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, Οαχίντ Ματζρόχ.

«Ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αλλάξει, καθώς ασθενοφόρα συνεχίζουν να καταφθάνουν», πρόσθεσε.

Μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, έκανε λόγο για 20 νεκρούς και 20 τραυματίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ, Μπασίρ Μουτζαχίντ, ο δράστης, που ήταν πεζός, πυροδότησε τον βομβιστικό μηχανισμό «πολύ κοντά» σε μια ομάδα αστυνομικών, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε και τραυματίζοντας επιπλέον 11.

Με πληροφορίες από Reuters/ AFP/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM