Άαρον Σόρκιν: Το casting μόνο γκέι ηθοποιών για queer ρόλους είναι «κενό νοήματος»

Άαρον Σόρκιν: Το casting μόνο γκέι ηθοποιών για queer ρόλους είναι «κενό νοήματος» Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Την επιμονή κάποιων να επιλέγουν γκέι ηθοποιούς για queer χαρακτήρες σχολίασε ο σκηνοθέτης της Δίκης των 7 του Σικάγο», Άαρον Σόρκιν.


Ο Σόρκιν έκανε τα σχόλια μετά τις επικρίσεις για την επιλογή του Χαβιέ Μπαρδέμ, ενός Ισπανού ηθοποιού, στο ρόλο ενός Κουβανού, του Ντέζι Αρνάζ στην ταινία Being the Ricardos - που παρουσιάσει την πραγματική ζωή των Lucille Ball και Desi Arnaz,  οι οποίοι υπήρξαν ζευγάρι στη ζωή και τη μικρή οθόνη. 

Ο Σόρκιν υπεραμύνθηκε της επιλογής του Μπαρδέμ για τη νέα ταινία σε συνέντευξή του στο περιοδικό των Sunday Times. 


Ο ίδιος επέμεινε πως είναι «θλιβερό» και «κάπως ανατριχιαστικό» να βλέπει την «καλλιτεχνική κοινότητα να διχάζεται» για τα στοιχεία ενός χαρακτήρα που ο ίδιος πιστεύει πως δεν είναι «ερμηνεύσιμα». 


«Αυτό θα έπρεπε να είναι το τελευταίο μέρος όπου υπάρχουν τείχη» ανέφερε. «Το να είσαι Ισπανός ή Κουβανός δεν είναι κάτι που ερμηνεύεται. Αν σκηνοθετούσα μια σκηνή και έλεγα 'έχει κρύο, δεν νιώθεις το πρόσωπό σου', αυτό είναι ερμηνεύσιμο. Αλλά αν έλεγα 'γίνε Κουβανός', αυτό δεν είναι» εξηγεί ο ίδιος. 


«Δεν μπορείς να υποδυθείς τα ουσιαστικά (σσ μέρη του λόγου). Ούτε τον γκέι ή τον στρέιτ. Μπορείς να υποδυθείς πως έλκεσαι από κάποιον (σσ άλλου φύλου), όμως δεν υποδυθείς τον γκέι ή τον στρέιτ» πρόσθεσε. 

«Οπότε γιατί αυτή η αντίληψη πως μόνο οι γκέι ηθοποιοί πρέπει να υποδύονται γκέι χαρακτήρες; Πως μόνο ένας Κουβανός ηθοποιός πρέπει να υποδυθεί τον Ντέζι; Ειλικρινά, νομίζω πως αυτό είναι η μητέρα όλων των κενού νοήματος ενεργειών και κακή ιδέα». 


Ο Σόρκιν παραδέχτηκε στην ίδια συνέντευξη πως, όπως θεωρεί ο ίδιος, δεν θα'πρεπε να έχει απολυθεί από τη σειρά «The Mandalorian» η Τζίνα Καράνο - που κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό και τρανσοφοβία επειδή συνέκρινε τους Εβραίους του Ολοκαυτώματος και τους Ρεπουμπλικανούς εν έτει 2021. 


Ο ίδιος είπε πως θα μπορούσε «να διεψεύσει κάποια από αυτά που είπε», αλλά «όχι και να χάσει τη δουλειά της εξαιτίας τους». 


«Έτσι είναι η ζωή σε μια δημοκρατία. Επίσης, είναι διαφορετικό αν διασπείρεις παραπληροφόρηση για τα εμβόλια, για παράδειγμα, ή υποκινείς βία». 


Με πληροφορίες από PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ