Την αγορά τεσσάρων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα, ιδιοκτησία της κρατικής σουηδικής εταιρεία Vattenfall και των αντίστοιχων ανθρακωρυχείων τους στην ανατολική Γερμανία εξετάζει η οργάνωση Greenpeace.


Όπως επεσήμανε η Ανίκα Γιάκομπσον, διευθύντρια της Greenpeace Σουηδίας, η Vattenfall και η σουηδική κυβέρνηση «οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες για τις εκπομπές τους έξω από τα σύνορα της Σουηδίας. Αν δεν το κάνουν, πρέπει να αναλάβουμε δράση». Η Greenpeace δήλωσε ότι θέλει να κλείσει σταδιακά τους σταθμούς.


Προκειμένου να καταφέρει την αγορά της συγκεκριμένης επιχείρησης, η οποία εκτιμάται μεταξύ 2,2 και 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οργάνωση καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αποτρέψει άλλους πιθανούς αγοραστές, διότι όπως επισημαίνει, αν τα εργοστάσια αγοραστούν από άλλους, θα ανοίξουν νέα ορυχεία λιγνίτη, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος.


Σε κάθε περίπτωση όμως, ζητά και την αρωγή όλων όσοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν οικονομικά. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχουμε τον στόχο μας και τους διερευνούμε όλους» είπε η Ανίκα Γιάκομπσον στους δημιοσιογράφους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr