10 ημέρες άδεια για το «μήνα του μέλιτος» θεσμοθετεί η Ρωσία

10 ημέρες άδεια για το «μήνα του μέλιτος» θεσμοθετεί η Ρωσία Facebook Twitter
1

Νέος ρωσικός νόμος που βρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας του από την νομοθετική συνέλευση και σύντομα θα σταλεί στη Δούμα, προβλέπει ότι οι νεόνυμφοι δικαιούνται επιπλέον άδεια 10 ημερών μετ’ αποδοχών, ως «δώρο» στα ζευγάρια.

Στόχος αυτού του νόμου είναι να δοθεί ένα ακόμη κίνητρο στους νέους ώστε να αυξηθεί η γονιμότητα στη χώρα και επομένως στη θετική αντιστροφή της δημογραφικής κατάστασης.   

Σύμφωνα με την Izvestia ο εργατικός κώδικας προβλέπει άδεια πέντε ημερών άνευ αποδοχών σε περίπτωση γέννησης, γάμου ή θανάτου ενός αγαπημένου προσώπου. Η περίπτωση του γάμου θα διαγραφεί από τον κώδικα και θα προστεθεί η νέα διάταξη των 10 ημερών μετ’ αποδοχών.

Το έγγραφο αναφέρει ότι το νομοσχέδιο έχει σχεδιαστεί "με  σκοπό τη στήριξη της οικογένειας, " αλλά και την παροχή εγγυήσεων για την τήρηση των παραδόσεων της ρωσικής κοινωνίας που επιβάλλουν την ξεκούραση των νεονύμφων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια