Στο σταθμό του Μονάχου…

Στο σταθμό του Μονάχου… Facebook Twitter
0

Η κρίση άνοιξε και πάλι τις πόρτες της μετανάστευσης για χιλιάδες Έλληνες που εγκαταλείπουν τη χώρα προκειμένου να ζήσουν κάτω από καλύτερες συνθήκες και να βρουν μια δουλειά Σύμφωνα με την γερμανική  ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, η Γερμανία  γίνεται ξανά χώρα υποδοχής μεταναστών, καθώς περίπου 435 χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν εκεί αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, προερχόμενοι κυρίως από τον ευρωπαϊκό νότο που επλήγη περισσότερο από την κρίση. Σε ότι αφορά τις αφίξεις από την Ελλάδα, αυτές αυξήθηκαν κατά 84% το πρώτο εξάμηνο φτάνοντας τους 4.100 ενώ την ίδια ώρα οι μετανάστες από την Ισπανία  αυξήθηκαν  κατά 49%, στους 2.400 ανθρώπους.

Ένας από τους στόχους της Γερμανίας είναι η προσέλκυση μεταναστών νεαρής ηλικίας, ως απάντηση στην γήρανση του γερμανικού πληθυσμού.

Εκτός από τη Γερμανία, οι Έλληνες φεύγουν και για την Αυστραλία αφού σύμφωνα με τον Guardian, το 2011, περίπου 2.500 Έλληνες πολίτες έφτασαν στην Αυστραλία, ενώ υπάρχουν και άλλοι 40.000 που έχουν εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον.

Δεν είναι όμως μόνο οι Έλληνες που φτάνουν στην Αυστραλία αλλά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από όλη την Ευρώπη που πλήττεται από την κρίση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM