Η ΕΕ ανοίγει την πόρτα της στην Αλβανία

Η ΕΕ ανοίγει την πόρτα της στην Αλβανία Facebook Twitter
2

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε σήμερα να χορηγηθεί στην Αλβανία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχουν κάνει τα Τίρανα.

Η Αλβανία είχε προχωρήσει σε αίτηση ένταξης στην Ε.Ε. το 2009, όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως η καθυστέρηση μέτρων κατά της διαφθοράς και του εγκλήματος, η αδυναμία της δικαιοσύνης, λειτούργησαν υπονομευτικά της πορείας στην Ευρώπη.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Στέφαν Φούλε έκανε τις σχετικές δηλώσεις από την πρωτεύουσα της Αλβανίας και κάλεσε τη χώρα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

Την τελική απόφαση για τη χορήγηση του καθεστώτος της υπό ένταξη χώρας στην Αλβανία αναμένεται να λάβουν οι "28" τον Ιούνιο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM