Τουλάχιστον 20 νεκροί στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 20 νεκροί στη Νιγηρία Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί σε σταθμό λεωφορείων στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Αμπούζα.

Εικονολήπτης του Ρόιτερς είδε 20 πτώματα στο σταθμό ενώ αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ήδη είχαν απομακρυνθεί άλλα 15.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης, οι υποψίες όμως στρέφονται προς την ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ που διεξάγουν εκστρατεία βίας στα βορειοανατολικά της χώρας.

Από τις επιθέσεις της οργάνωσης έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα τουλάχιστον 1.500 πολίτες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM