4.000 σκυλιά μπιγκλ σώθηκαν από πειράματα. Πολλά δεν είχαν δεχθεί ούτε ένα χάδι

4.000 σκυλιά μπιγκλ σώθηκαν από πειράματα. Πολλά δεν είχαν δεχθεί ούτε ένα χάδι Facebook Twitter
0

Σχεδόν 4.000 σκυλάκια μπιγκλ αναζητούν... 4.000 σπίτια μετά από μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης σκύλων που έχουν γίνει ποτέ στις ΗΠΑ.

Τα σκυλιά εκτρέφονταν σε μια εγκατάσταση στη Βιρτζίνια, η οποία τα πωλούσε σε εργαστήρια για πειράματα φαρμάκων.

Η εταιρεία έχει πλέον κλείσει λόγω παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ζώων, και φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν αναλάβει την αποστολή υιοθεσίας των σκυλιών από φιλόξενες οικογένειες. 

«Τέσσερις χιλιάδες είναι ένας μεγάλος αριθμός», αναγνώρισε η επικεφαλής της Humane Society Κίτι Μπλοκ. 

«Και θα χρειαστούμε 60 ημέρες για να βγάλουμε έξω όλα αυτά τα ζώα και να συντονιστούμε με καταφύγια και συνεργάτες μας σε όλη τη χώρα, για να δώσουμε αυτά τα σκυλιά τελικά σε σπίτια που θα τα αγαπούν για πάντα», δήλωσε στο Reuters.

Βασανιστήρια

Η μονάδα εκτροφής στο Κάμπερλαντ, που ανήκει στην εταιρεία Envigo RMS, μηνύθηκε τον Μάιο από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο την κατηγόρησε για πολλαπλές πράξεις κακοποίησης ζώων.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι ορισμένα σκυλιά θανατώνονταν αντί να λαμβάνουν κτηνιατρική περίθαλψη για παθήσεις που θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπιστούν. Επίσης, η τροφή τους περιείχε σκουλήκια, μούχλα και περιττώματα, ενώ σε ορισμένες θηλάζουσες σκυλίτσες δεν έδιναν τίποτα να φάνε. Σε άλλη περίπτωση, 25 κουτάβια πέθαναν από την έκθεση στο κρύο.

Μετά τη μήνυση, η εταιρεία αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά ανακοίνωσε ότι έκλεισε τη συγκεκριμένη εγκατάσταση και τοποθέτησε τα σκυλιά στη φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Humane Society.

Τα μπιγκλ υποβάλλονται τώρα σε ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς πριν δοθούν για υιοθεσία. 

Ο πολιτειακός γερουσιαστής της Βιρτζίνια, Μπιλ Στάνλεϊ, δήλωσε στο Reuters ότι η διάσωση ήταν το αποτέλεσμα ενός πολυετούς αγώνα.

«Μπορώ να βεβαιώσω πόσο υπέροχα είναι αυτά τα σκυλιά γιατί έχω δύο από αυτά», δήλωσε στο Reuters. «Αγόρασα δύο από αυτά τα μπιγκλ της Envigo το 2020 και το 2021... Αυτά τα beagles τα αγόρασα επειδή δεν ήθελα να κάνουν πειράματα πάνω τους. Και τώρα ξέρω ότι ούτε τα αδέρφια τους δεν θα γίνουν αντικείμενα πειραμάτων».

Ορισμένα από τα σκυλιά έχουν ήδη βρει σπίτι, συμπεριλαμβανομένων 200 που μεταφέρθηκαν στη νότια Καλιφόρνια.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις επανένταξης λένε ότι πολλά από τα ζώα παρουσιάζουν σημάδια τραυματισμού, ενώ ορισμένα από τα κουτάβια δεν είχαν δεχθεί ποτέ ούτε ένα χάδι, ούτε ήξεραν πώς να παίζουν.
 

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ