Αυστραλία: Ανατροπή για το περιστέρι «που διέσχισε τον Ειρηνικό» - Δεν θα θανατωθεί

Αυστραλία: Ανατροπή για το περιστέρι «που διέσχισε τον Ειρηνικό» - Δεν θα θανατωθεί Facebook Twitter
0

Ένα περιστέρι στο οποίο οι αρχές της Αυστραλίας θα έκαναν ευθανασία, καθώς «είχε διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό», δεν θα θανατωθεί γιατί είναι «πολύ πιθανόν» να πρόκειται τελικά για γηγενές. 

Το περιστέρι με το όνομα Τζο έγινε παγκόσμια είδηση όταν βρέθηκε σε κήπο στη Μελβούρνη και στο πόδι του υπήρχε ένα δακτυλίδι σύμφωνα με το οποίο προερχόταν από τις ΗΠΑ. Το πουλί έπρεπε να θανατωθεί λόγω της αυστηρής αυστραλιανής νομοθεσίας για τα εισαγόμενα ζώα. Ωστόσο, οι αρχές ανακάλεσαν την απόφαση καθώς έχουν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του δακτυλιδιού.

«Μετά από έρευνα, το αρμόδιο τμήμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Τζο το περιστέρι είναι πολύ πιθανό να είναι Αυστραλός και δεν αποτελεί κίνδυνο για την βιοασφάλεια», ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Γεωργίας, Υδάτων και Περιβάλλοντος της Αυστραλίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι αξιωματούχοι έχουν πεισθεί πως το δακτυλίδι ήταν αντίγραφο προσθέτοντας παράλληλα πως δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα κατά του πουλιού. 

Ο Kevin Celli-Bird, κάτοικος της Μελβούρνης, είχε δηλώσει πως βρήκε το περιστέρι στην πίσω αυλή του σπιτιού του στις 26 Δεκεμβρίου. Μετά από κάποια έρευνα στο διαδίκτυο, ανακάλυψε πως ο ιδιοκτήτης του περιστεριού ήταν στην Αλαμπάμα και τελευταία φορά είδε το περιστέρι στην πολιτεία του Όρεγκον. Παρότι δεν είχε γίνει σαφές πώς το πουλί ταξίδεψε 8.000 οι Αυστραλοί αξιωματούχοι πίστευαν πως το πιθανότερο ήταν να πέρασε τον Ειρηνικό Ωκεανό πάνω σε ένα φορτηγό πλοίο. 

What a relief to know that Joe the Pigeon found in Australia does not wear a genuine AU band. The true band is in the...

Posted by American Racing Pigeon Union on Thursday, 14 January 2021

Ωστόσο, λόγω της αυστηρής νομοθεσίας, οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να θανατώσουν το πουλί. Όμως η τύχη του Τζο άλλαξε όταν η American Racing Pigeon Union εξέφρασε αμφιβολίες για τη γνησιότητα της ετικέτας στο πόδι του. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο facebook το πουλί δεν χρειάζεται να θανατωθεί γιατί «το πραγματικό σπίτι του είναι στην Αυστραλία».

 

Εκπρόσωπος της  American Racing Pigeon Union δήλωσε στο AP πως τέτοιες απάτες είναι όλο και συχνότερες. Τα αγωνιστικά περιστέρια είναι εξαιρετικά ακριβά, ένα από αυτά πωλήθηκε τον Νοέμβριο για 1,6 εκατ. ευρώ. Δεν εκτρέφονται ωστόσο για να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις αλλά για να κάνουν φιγούρες στον αέρα.  

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ