Εισβολή στο Καπιτώλιο: Το FBI ζητάει τη βοήθεια των πολιτών για να βρει τους υποκινητές των ταραχών

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Το FBI ζητάει τη βοήθεια των πολιτών για να βρει τους υποκινητές των ταραχών Facebook Twitter
Getty Images
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται  έρευνες του FBI στις ΗΠΑ για τον εντοπισμό των υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αιματηρά επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

Το FBI, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δημιούργησε έναν ιστότοπο προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες, φωτογραφίες ή βίντεο υποστηρικτών του Τραμπ. 

«To FBI δέχεται πληροφορίες και ψηφιακά μέσα που εικονίζουν ταραχές και βία στο Κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ και τη γύρω περιοχή», αναφέρει η ομοσπονδιακή αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Οι πράκτορες μπορούν επίσης να βασιστούν στην έρευνά τους και στο άφθονο υλικό (βίντεο και φωτογραφίες) που τράβηξαν και ανήρτησαν οι ίδιοι οι ταραξίες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Πολλά πρόσωπα είναι σαφώς αναγνωρίσιμα, αφού οι περισσότεροι αγνόησαν τις οδηγίες να φορούν προστατευτική μάσκα λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Στα βίντεο εικονίζεται ένας όχλος να περνάει από τις αίθουσες του εμβληματικού κτιρίου και να εισβάλει στα γραφεία των βουλευτών και των γερουσιαστών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM