WP: «Αν δεν εγκριθεί το εμβόλιο σήμερα, παραιτήσου», είπε ο Λευκός Οίκος στον επικεφαλής της FDA

WP: «Αν δεν εγκριθεί το εμβόλιο σήμερα, παραιτήσου», είπε ο Λευκός Οίκος στον επικεφαλής της FDA Facebook Twitter
EPA
0

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους, είπε σήμερα στον διοικητή της FDA, Στίβεν Χαν, να υποβάλει την παραίτησή του αν η υπηρεσία δεν δώσει εντός της ημέρας το «πράσινο φως» για το πρώτο εμβόλιο κατά κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Washington Post.

Η FDA αναμένεται να εγκρίνει τις επόμενες ώρες το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech, μετά το «πράσινο φως» από τη συμβουλευτική επιτροπή της. Η απειλή ήρθε την ίδια ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι η υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είναι μια «μεγάλη, γέρικη, αργή χελώνα».

Απευθυνόμενος στον Στίβεν Χαν έγραψε στην ίδια ανάρτηση: «Βγάλε τα καταραμένα εμβόλια τώρα. Σταμάτα να παίζεις παιχνίδια και άρχισε να σώζεις ζωές».


Έπειτα από την παρέμβαση, η FDA επιτάχυνε το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό, μεταθέτοντας την απόφαση από το πρωί του Σαββάτου για αργότερα σήμερα, Παρασκευή.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας: «Δεν κάνουμε σχόλια για ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά ο προσωπάρχης τακτικά ζητά ενημερώσεις για την πρόοδο το εμβόλιο».

Από την πλευρά του ο Χαν δήλωσε στην Washington Post «Αυτή είναι αναληθής παρουσίαση του τηλεφωνήματος με τον προσωπάρχη» και πρόσθεσε: «Η FDA ενθαρρύνθηκε να συνεχίσει να εργάζεται γρήγορα για την αίτηση των Pfizer/BioNTech για την έκτακτη άδεια χρήσης. Η FDA δεσμεύεται να χορηγήσει γρήγορα αυτή την άδεια, όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωσή μας σήμερα το πρωί».

Το εν λόγω εμβόλιο για τον κορωνοϊό, που έχει δείξει αποτελεσματικότητα της τάξεως του 95%, έχει ήδη εγκριθεί στη Βρετανία, το Μπαχρέιν, τον Καναδά και τη Σαουδική Αραβία.

Η παρέμβαση του Μίντοους και τα tweet του απερχόμενου προέδρου αποτελούν μία ακόμη επίθεση του Τραμπ για το θέμα. Ο Ρεπουμπλικάνος έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές επειδή η έγκριση του εμβολίου δεν έγινε πριν από την ημέρα των εκλογών, κατηγορώντας την FDA ότι εργαζόταν ενάντια στην επανεκλογή του.

Το πρωί, η FDA ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε την Pfizer πως θα «εργαστεί γρήγορα προς την οριστικοποίηση και την έκδοση της έκτακτης άδειας χρήσης», μετά την έγκριση του εμβολίου από τη συμβουλευτική επιτροπή της υπηρεσίας. Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου να εκτελέσουν τα πλάνα τους για την έγκαιρη διανομή του εμβολίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίρνει διαζύγιο η Ιταλία από τους τουρίστες;

Ταξίδια / Παίρνει διαζύγιο η Ιταλία από τους τουρίστες;

Σε περιορισμούς στα κρουαζιερόπλοια, στα τουριστικά λεωφορεία, ακόμα και στις selfies, και σε μια σειρά ακόμα μέτρων σε διάφορες περιοχές της έχει προχωρήσει η Ιταλία, στην προσπάθειά της να περιορίσει τον υπερτουρισμό.
THE LIFO TEAM
Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ