Μέρκελ - Μακρόν αρνήθηκαν επικοινωνία στον Μπόρις Τζόνσον

Μέρκελ - Μακρόν αρνήθηκαν επικοινωνία στον Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
EPA
0

Την πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τριμερή τηλεπικοινωνία αρνήθηκαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψαν πρόταση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για ένα τηλεφώνημα με θέμα το Brexit, ανάμεσα στον ίδιο, στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των Βρυξελλών.

Ερωτηθείς για την πρόταση που έκανε ο Τζόνσον να ταξιδέψει στο Παρίσι και στο Βερολίνο για να προσπαθήσει να επιτύχει μια νέα εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ έχει ήδη πει τον Βρετανό πρωθυπουργό από την περασμένη Δευτέρα, ότι πρέπει να διαπραγματευτεί με την εκτελεστική Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ (που είναι το αρμόδιο όργανο για το συγκεκριμένο ζήτημα).

Χτες, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις μετά-Brexit εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

«Υπάρχει πλέον ισχυρή πιθανότητα να έχουμε μια λύση που μοιάζει περισσότερο με τη σχέση που έχει η Αυστραλία με την ΕΕ», ελλείψει συμφωνίας, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Δεν σημαίνει ότι αυτό είναι κακό, πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ