Μέρκελ - Μακρόν αρνήθηκαν επικοινωνία στον Μπόρις Τζόνσον

Μέρκελ - Μακρόν αρνήθηκαν επικοινωνία στον Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
EPA
0

Την πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τριμερή τηλεπικοινωνία αρνήθηκαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψαν πρόταση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για ένα τηλεφώνημα με θέμα το Brexit, ανάμεσα στον ίδιο, στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των Βρυξελλών.

Ερωτηθείς για την πρόταση που έκανε ο Τζόνσον να ταξιδέψει στο Παρίσι και στο Βερολίνο για να προσπαθήσει να επιτύχει μια νέα εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ έχει ήδη πει τον Βρετανό πρωθυπουργό από την περασμένη Δευτέρα, ότι πρέπει να διαπραγματευτεί με την εκτελεστική Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ (που είναι το αρμόδιο όργανο για το συγκεκριμένο ζήτημα).

Χτες, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις μετά-Brexit εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

«Υπάρχει πλέον ισχυρή πιθανότητα να έχουμε μια λύση που μοιάζει περισσότερο με τη σχέση που έχει η Αυστραλία με την ΕΕ», ελλείψει συμφωνίας, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Δεν σημαίνει ότι αυτό είναι κακό, πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM