Η Γερμανία ανακοίνωσε παράταση του lockdown μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

Η Γερμανία ανακοίνωσε παράταση του lockdown μέχρι τις 10 Ιανουαρίου Facebook Twitter
0

Την παράταση της ισχύος του lockdown έως και τις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

«Απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο», τόνισε, ενώ δήλωσε ότι οι πρώτες εγκρίσεις εμβολίων από την ΕΕ αναμένονται στο τέλος Δεκεμβρίου.

«Κατά βάση, η κατάσταση παραμένει ως έχει», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χαλάρωσης των περιορισμών καθώς «απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα».

Η κυβέρνηση στην Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τις κοινωνικές επαφές των πολιτών, για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου. Οι επιχειρήσεις εστίασης, τα θεάματα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν ωστόσο κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου.

Υπέρ των αυστηρών περιορισμών τάχθηκε και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ: «Πρέπει να σκεφτούμε, καλύτερα να είμαστε συνεπείς για λίγο, παρά ημι-συνεπείς για πολύ», είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM