Σουηδία: 70χρονη κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της σχεδόν 30 χρόνια

Σουηδία: 70χρονη κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της σχεδόν 30 χρόνια Facebook Twitter
Σουηδία: 70χρονη κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της σχεδόν 30 χρόνια (Pixabay)
0

Μια 70χρονη γυναίκα συνελήφθη στη Στοκχόλμη της Σουηδίας με την κατηγορία ότι κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της μέσα στο σπίτι τους για σχεδόν 30 χρόνια.

Ο άντρας, ηλικίας περίπου 40 ετών, βρέθηκε στο διαμέρισμα από συγγενή της την Κυριακή σε άσχημη κατάσταση  δήλωσε η εισαγγελέας της Στοκχόλμης Έμμα Όλσον στο Reuters, λέγοντας ότι ενδεχομένως να κρατείτο για σχεδόν 30 χρόνια.

Σουηδικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον συγγενή που τον βρήκε, δήλωσαν ότι ο άνδρας βρέθηκε ξαπλωμένος σε μια κουβέρτα στο πάτωμα, χωρίς δόντια, ανήμπορος να μιλήσει, γεμάτος πληγές και τραύματα.

«Είναι τώρα στο νοσοκομείο. Ξέρω ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση», είπε η Όλσον χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Η σουηδική εφημερίδα Expressen και άλλα Μέσα ανέφεραν ότι ο γιος απομακρύνθηκε από το σχολείο σε ηλικία περίπου 12 ετών. Βρέθηκε σε ένα ακατάστατο διαμέρισμα, με δύο ημερολόγια του 1995 και του 1996 στον τοίχο.

Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες περί αιχμαλωσίας και πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης, δήλωσε η Όλσον.

Μητέρα και γιος δεν έχουν κατονομαστεί, ούτε έχει υπάρξει κάποια άμεση εξήγηση για τους λόγους που κρατείτο αιχμάλωτος ο γιος. Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με μέλη της οικογένειας για να σχολιάσουν.

«Εξετάζουμε πόσο καιρό μπορεί να έχει φυλακιστεί ο γιος, αλλά υποθέτουμε ότι ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στο διαμέρισμα, που βρίσκεται στο Haninge της Στοκχόλμης.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ