Η Νάπολη φλέγεται για τον δικό της Ντιέγκο [ΕΙΚΟΝΕΣ &ΒΙΝΤΕΟ]

Η Νάπολη φλέγεται για τον δικό της Ντιέγκο [ΕΙΚΟΝΕΣ &ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Η Νάπολη φλέγεται για τον δικό της Ντιέγκο (EPA)
0

Η Νάπολη φλέγεται καθώς οι οπαδοί συρρέουν για να θρηνήσουν τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Του σπουδαιότερου ποδοσφαιριστή που φόρεσε την φανέλα με το νούμερο 10 για την ιταλική ομάδα.

Η πόλη τιμά τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που έφυγε σε ηλικία 60 ετών σήμερα. Ήδη, η Νάπολη, η «πόλη» του, ήταν στα χρώματα του Μαραντόνα, με γκράφιτι σε τοίχους να απεικονίζουν το παγκόσμιο είδωλο. Εκεί βρέθηκαν οι οπαδοί του για να το αποχαιρετίσουν απόψε με βεγγαλικά και κεριά.

Ανάλογες εικόνες και στην πατρίδα του, την Αργεντινή. Ο πρόεδρος της χώρας ήδη έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος. Οι οπαδοί σπεύδουν στο στάδιο των Μπόκα Τζούνιορς για να αποτίνουν φόρο τιμής στον δικό τους «θεό».

Το στάδιο του Σαν Πάολο στη Νάπολη φωταγωγήθηκε για να αποχαιρετήσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Την ίδια ώρα τα social media, με την είδηση του θανάτου του, έχουν κατακλυστεί από μηνύματα αποχαιρετώντας τον Αργεντίνο σταρ.

Πρώτος ο Πελέ, που υποσχέθηκε ότι κάποια στιγμή θα παίξουν ξανά μπάλα οι δυο τους στον παράδεισο.

Πλέον, οι ποδοσφαιρικές ομάδες όλου του κόσμου έχουν αναρτήσει μία εικόνα του και ένα μήνυμα για τον μοναδικό Ντιέγκο.

Η Νάπολη φλέγεται για τον δικό της Ντιέγκο [ΕΙΚΟΝΕΣ &ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Οι κάτοικοι της Νάπολη αποχαιρετούν τον Ντιέγκο Μαραντόνα (EPA)

«Μια πολύ θλιβερή μέρα για όλους τους Αργεντίνους και για το ποδόσφαιρο. Μας αφήνει αλλά δεν φεύγει, γιατί ο Ντιέγκο είναι αιώνιος.

Κρατώ όλες τις όμορφες στιγμές που έζησα μαζί του και ήθελα να αρπάξω την ευκαιρία να στείλω τα συλλυπητήριά μου σε όλη την οικογένεια και τους φίλους του» έγραψε ο Λιονέλ Μέσι.

«Σήμερα λέω αντίο σε έναν φίλο και ο κόσμος αντίο σε μια αιώνια ιδιοφυΐα. Έναν από τους καλύτερους. Ένας ασύγκριτος μάγος. Φεύγει πολύ νωρίς, αλλά αφήνει μια κληρονομιά χωρίς όρια και ένα κενό που δεν θα γεμίσει ποτέ. Αναπαύσου εν ειρήνη, άσε (του ποδοσφαίρου) . Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» έγραψε ο Ρονάλντο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ