Η Νάπολη φλέγεται για τον δικό της Ντιέγκο [ΕΙΚΟΝΕΣ &ΒΙΝΤΕΟ]

Η Νάπολη φλέγεται για τον δικό της Ντιέγκο [ΕΙΚΟΝΕΣ &ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Η Νάπολη φλέγεται για τον δικό της Ντιέγκο (EPA)
0

Η Νάπολη φλέγεται καθώς οι οπαδοί συρρέουν για να θρηνήσουν τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Του σπουδαιότερου ποδοσφαιριστή που φόρεσε την φανέλα με το νούμερο 10 για την ιταλική ομάδα.

Η πόλη τιμά τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που έφυγε σε ηλικία 60 ετών σήμερα. Ήδη, η Νάπολη, η «πόλη» του, ήταν στα χρώματα του Μαραντόνα, με γκράφιτι σε τοίχους να απεικονίζουν το παγκόσμιο είδωλο. Εκεί βρέθηκαν οι οπαδοί του για να το αποχαιρετίσουν απόψε με βεγγαλικά και κεριά.

Ανάλογες εικόνες και στην πατρίδα του, την Αργεντινή. Ο πρόεδρος της χώρας ήδη έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος. Οι οπαδοί σπεύδουν στο στάδιο των Μπόκα Τζούνιορς για να αποτίνουν φόρο τιμής στον δικό τους «θεό».

Το στάδιο του Σαν Πάολο στη Νάπολη φωταγωγήθηκε για να αποχαιρετήσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Την ίδια ώρα τα social media, με την είδηση του θανάτου του, έχουν κατακλυστεί από μηνύματα αποχαιρετώντας τον Αργεντίνο σταρ.

Πρώτος ο Πελέ, που υποσχέθηκε ότι κάποια στιγμή θα παίξουν ξανά μπάλα οι δυο τους στον παράδεισο.

Πλέον, οι ποδοσφαιρικές ομάδες όλου του κόσμου έχουν αναρτήσει μία εικόνα του και ένα μήνυμα για τον μοναδικό Ντιέγκο.

Η Νάπολη φλέγεται για τον δικό της Ντιέγκο [ΕΙΚΟΝΕΣ &ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Οι κάτοικοι της Νάπολη αποχαιρετούν τον Ντιέγκο Μαραντόνα (EPA)

«Μια πολύ θλιβερή μέρα για όλους τους Αργεντίνους και για το ποδόσφαιρο. Μας αφήνει αλλά δεν φεύγει, γιατί ο Ντιέγκο είναι αιώνιος.

Κρατώ όλες τις όμορφες στιγμές που έζησα μαζί του και ήθελα να αρπάξω την ευκαιρία να στείλω τα συλλυπητήριά μου σε όλη την οικογένεια και τους φίλους του» έγραψε ο Λιονέλ Μέσι.

«Σήμερα λέω αντίο σε έναν φίλο και ο κόσμος αντίο σε μια αιώνια ιδιοφυΐα. Έναν από τους καλύτερους. Ένας ασύγκριτος μάγος. Φεύγει πολύ νωρίς, αλλά αφήνει μια κληρονομιά χωρίς όρια και ένα κενό που δεν θα γεμίσει ποτέ. Αναπαύσου εν ειρήνη, άσε (του ποδοσφαίρου) . Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» έγραψε ο Ρονάλντο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

Διεθνή / Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

«Ανανεώνω την ένθερμη έκκλησή μου να επιτραπεί η είσοδος δίκαιης ανθρωπιστικής βοήθειας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, το καταστροφικό τίμημα των οποίων πληρώνουν τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς»
LIFO NEWSROOM
Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Διεθνή / Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα ξεκινήσει επανεξέταση της συμφωνίας για να διαπιστωθεί εάν το Ισραήλ έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Διεθνή / Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Το έγγραφο των 40 σελίδων περιλαμβάνει σειρά συστάσεων, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η έκδοση νομοθεσίας που θα επιταχύνει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ, με στόχο την αποστολή αυτών των πόρων στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Νεφρά για μετρητά: Μία ματιά σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπορίας οργάνων

Διεθνή / Νεφρά για μετρητά στην Κένυα: Μέσα σε ένα από τα πιο σκοτεινά δίκτυα εμπορίας οργάνων στον κόσμο

Πίσω από το δίκτυο, στο οποίο νεαροί άνδρες πωλούν τα νεφρά τους για μερικές χιλιάδες δολάρια, φαίνεται να βρίσκεται ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Γάζα: Καμία διανομή βοήθειας παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Διεθνή / Γάζα: Δεν έχει διανεμηθεί καμία βοήθεια παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Μια ομάδα περίμενε για αρκετές ώρες μέχρι να της επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή, αλλά «δυστυχώς, δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τις προμήθειες στην αποθήκη μας», καταγγέλλει ο ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM