Η νίκη του Τζο Μπάιντεν στην Πολιτεία του Μίσιγκαν επικυρώθηκε και επίσημα απόψε, από την Πολιτειακή Επιτροπή των Ψηφολεκτών.

 

Η συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία μετέχουν δύο Ρεπουμπλικάνοι και δύο Δημοκρατικοί, μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου.

 

Το Μίσιγκαν πιστοποίησε πριν από λίγο τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, καθιστώντας τη νίκη του Μπάιντεν επίσημη και απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς Τραμπ περί νοθείας.

 

Η αρμόδια Επιτροπή ψήφισε 3-0 υπέρ του Μπάιντεν για να πιστοποιήσει τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης, με τους δύο Δημοκρατικούς του συμβουλίου και έναν από τους Ρεπουμπλικάνους, τον Aaron Van Langevelde, να ψηφίσουν υπέρ.

 

Ο άλλος Ρεπουμπλικάνος, ο Norman Shinkle, απείχε από την ψηφοφορία. Υποστήριξε ότι η επιτροπή δεν πρέπει να πιστοποιεί τα αποτελέσματα των εκλογών έως ότου ολοκληρωθεί έρευνα σχετικά με την ψηφοφορία στην κομητεία Wayne, η οποία περιλαμβάνει το Ντιτρόιτ.

 

Ωστόσο, οι αντίθετες φωνές είπαν ότι το Ντιτρόιτ, με πληθυσμό κυρίως Αφροαμερικανών τάσσεται συντριπτικά υπέρ του Μπάιντεν.

 

Αξιωματούχοι των εκλογών στην πολιτεία του Μίσιγκαν παρείχαν στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν 16 εκλογικές ψήφους.

 

Ο Μπάιντεν έχει το προβάδισμα έναντι του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με 150.000 ψήφους.

 

Με πληροφορίες του New York Times/Washington Post/Reuters/AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr