Βρετανία: 36χρονος παραδέχθηκε σχεδόν 100 σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος αγοριών

Βρετανία: 36χρονος παραδέχθηκε σχεδόν 100 σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος αγοριών Facebook Twitter
Ο 36χρονος προσέγγιζε τα παιδιά μέσω των social media
0

Ένας 36χρονος στη Βρετανία παραδέχθηκε σχεδόν 100 σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος αγοριών ακόμη και 4 ετών, ενώ η αστυνομία υποψιάζεται ότι μπορεί να προσέγγισε πάνω από 5.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να τα παρασύρει να του στείλουν άσεμνες φωτογραφίες.

Ο Ντέιβιντ Γουίλσον υποδυόταν διάφορες έφηβες στο Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τα θύματά του στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Έστελνε φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου με νέες γυναίκες που έβρισκε στο διαδίκτυο και σε αντάλλαγμα ζητούσε από αγόρια να του στείλουν δικά τους βίντεο και φωτογραφίες.

Μόλις κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, εκβίαζε τα παιδιά για να του στείλουν πιο ακραίο υλικό από τα ίδια και σε κάποιες περιπτώσεις υλικό στο οποίο να κακοποιούν τα μικρότερα αδέλφια τους ή φίλους τους.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 36χρονος παραδέχθηκε 96 αδικήματα σε βάρος 51 αγοριών, από 4 έως 14 ετών. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 12 Ιανουαρίου. Όμως, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) υπάρχουν αποδείξεις ότι έως και 500 θύματα του έστειλαν φωτογραφίες και ότι είχε έρθει σε επαφή με 5.000 παιδιά παγκοσμίως.

«Ήξερε την απελπισία που ένιωθαν τα θύματα, αλλά αγνοούσε οποιαδήποτε έκκλησή τους να σταματήσει, μέχρι να πάρει αυτό που ήθελε από εκείνα», δήλωσε ο Τόνικ Κουκ της NCA. Η δραστηριότητα του Γουίλσον αποκαλύφθηκε το 2017, σύμφωνα με την αστυνομία, όταν το Facebook εντόπισε 20 λογαριασμούς αγοριών 12-15 ετών, που είχαν στείλει άσεμνες φωρογραφίες τους σε έναν λογαριασμό που εμφανιζόταν να ανήκει σε 13χρονο κορίτσι.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM