Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαγκάης, μετά την απόφαση για μαζικά τεστ κορωνοϊού σε υπαλλήλους, έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων.

 

Έπειτα από πέντε μήνες δίχως κρούσματα, από τις αρχές Νοεμβρίου έχουν εντοπιστεί 7 περιπτώσεις στη Σαγκάη, οι οποίες συνδέονται με υπαλλήλους φορτοεκφόρτωσης στο αεροδρόμιο. Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί αυτή η συρροή, οι αρχές αποφάσισαν να γίνει μαζικός έλεγχος σε όλους όσοι εργάζονται στον τομέα της φορτοεκφόρτωσης του αεροδρομίου, το βράδυ της Κυριακής.

 

Ένα προσωρινό κέντρο ελέγχου στήθηκε στο πάρκινγκ του αεροδρομίου, αλλά φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κινεζικά social media καταγράφουν σκηνές χάους. Στο υλικό αυτό, εκατοντάδες άνθρωποι είναι στριμωγμένοι στο γκαράζ, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις και φωνάζουν, ενώ άλλοι με ειδικές στολές προσπαθούν να τους συγκρατήσουν και να τους σπρώξουν προς τα πίσω.

 

Επίσης, σύμφωνα με τον Guardian, ακυρώθηκε εκατοντάδες πτήσεις λόγω της κατάστασης στο αεροδρόμιο της Σαγκάης.

 

 

 

Αργότερα, η αστυνομία του αεροδρομίου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες οι εργαζόμενοι περιμένουν οργανωμένα να υποβληθούν σε έλεγχο. Μέχρι το πρωί της Δευτέρας είχαν ληφθεί 17.719 δείγματα. Από τα 11.544 που αναλύθηκαν έως τώρα, όλα ήταν αρνητικά.

 

 

 

Η ιχνηλάτηση από τα κρούσματα που προκάλεσαν τους μαζικούς ελέγχους οδήγησε σε δύο φορτοεκφορτωτές που είχαν καθαρίσει κοντέινερ το οποίο είχε μόλις φτάσει από τη βόρεια Αμερική. Κανένας από τους δύο τους δεν φορούσε μάσκα εντός του κοντέινερ. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε και στους δύο υπαλλήλους είναι παρόμοιο με εκείνο στη βόρεια Αμερική.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr