Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που δείχνει έναν άντρα να διασώζει τον σκύλο του από τα σαγόνια ενός μικρού αλιγάτορα σε περιοχή της Φλόριντα.

 

Το βίντεο δείχνει ότι ο άντρας πήδηξε μέσα σε λίμνη όταν ο αλιγάτορας άρπαξε και έσυρε τον σκύλο κάτω από το νερό. Ο άντρας βύθισε ολόκληρο το χέρι του για να φέρει το μικρό σκυλί στην επιφάνεια, ενώ ο αλιγάτορας είχε το ζώο ακόμη στο στόμα του.

 

Ο σκύλος ακούγεται να κλαίει καθώς ο άντρας παλεύει να τον απελευθερώσει. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, ο άντρας καταφέρνει να απελευθερώσει το κατοικίδιο ζώο το οποίο τρέχει στην ξηρά.

 

Το βίντεο κατεγράφη από κάμερες που έχουν τοποθετηθεί για ένα πρότζεκτ της Ομοσπονδίας Άγριας Ζωής της Φλόριντα και του Ιδρύματος fStop, που ονομάζεται Sharing the Landscape. Το πρότζεκτ περιλαμβάνει κάμερες που έχουν τοποθετηθεί από κατοίκους που ζουν σε περιοχές που συνορεύουν με άγρια ενδιαιτήματα στην κομητεία Lee και καταγράφουν την άγρια φύση.

 

Ο Richard Wilbanks ήταν ένας από τους κατοίκους που επέλεξαν να έχουν κάμερα στην αυλή του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το περιστατικό συνέβη κοντά στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά έγινε τώρα γνωστό καθώς συγκεντρώθηκε το πρόσφατο υλικό από τις κάρτες μνήμης των συσκευών καταγραφής.

 

Το κουτάβι, που ονομάζεται Gunner και είναι ένα τριών μηνών Cavalier King Charles spaniel, έχει αναρρώσει πλήρως από τις πληγές που του άφησε το δυνατό άρπαγμα του αλιγάτορα. «Ποτέ δεν πίστευα ότι ένας αλιγάτορας θα μπορούσε να είναι τόσο γρήγορος», δήλωσε ο Wilbanks στο CNN προσθέτοντας πως και ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφριά στα χέρια του προσπαθώντας να ανοίξει το στόμα του ερπετού.

 

Ο απώτερος στόχος του πρότζεκτ είναι να συγκεντρώσει υλικό και να δημιουργήσει ένα βίντεο για να βοηθήσει στην εκπαίδευση των ανθρώπων για το πώς πρέπει να ζουν όταν είναι τόσο κοντά στην άγρια φύση. «Είναι ζωτικής σημασίας τα άτομα που ζουν τόσο κοντά στη φύση να λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις. Τα σκυλιά πρέπει να είναι δεμένα και τόσο οι άνθρωποι, όσο και τα κατοικίδια ζώα πρέπει να αποφεύγουν να είναι στην άκρη μεγάλων λιμνών όπου είναι γνωστό ότι ζουν αλιγάτορες», δήλωσαν αρμόδιοι του Sharing the Landscape.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr