Νέα Υόρκη: Ουρές σε τράπεζα τροφίμων για μία δωρεάν γαλοπούλα

Νέα Υόρκη: Ουρές σε τράπεζα τροφίμων για μία δωρεάν γαλοπούλα Facebook Twitter
Νέα Υόρκη: Ουρές σε τράπεζα τροφίμων για μία δωρεάν γαλοπούλα (Michael Loccisano / Getty Images)
0

Ουρές έκαναν κάτοικοι της Νέας Υόρκης για να εξασφαλίσουν μία γαλοπούλα για την Ημέρα των Ευχαριστιών, την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ στην ανεργία.

Αρκετοί άνθρωποι περίμεναν στην ουρά της  οργάνωσης Τράπεζα Τροφίμων για την Πόλη της Νέας Υόρκης, που μοίρασε χθες Δευτέρα 500 γαλοπούλες, τρόφιμα σε κονσέρβες και λαχανικά σε εκατοντάδες οικογένειες στη γειτονιά του Χάρλεμ.

Πολλοί από αυτούς έλεγαν ότι δεν είχαν ποτέ φανταστεί ότι θα χρειαζόντουσαν βοήθεια για να επιβιώσουν.

«Δεν σκέφτεσαι για τον εαυτό σου ότι θα καταλήξεις να βρίσκεσαι στην ουρά», είπε η Ρουθ Κρόουφορντ με δάκρυα στα μάτια την ώρα που περίμενε μαζί με τη μητέρα της για να πάρουν μια γαλοπούλα για το οικογενειακό τραπέζι στις 26 Νοεμβρίου.

«Είναι συγκλονιστικό και είναι λυπηρό. Δεν πιστεύεις ότι θα χάσεις τη δουλειά σου κι όμως συμβαίνει», πρόσθεσε.

Οι τράπεζες τροφίμων σε όλες τις ΗΠΑ δέχονται πιέσεις λόγω των λίγων προμηθειών που διαθέτουν ενώ αυξάνεται η ζήτηση από οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη καθώς η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει οδηγήσει εκατομμύρια Αμερικανούς στην ανεργία.

Η Τράπεζα Τροφίμων για την Πόλη της Νέας Υόρκης διευκρίνισε ότι συνεργάζεται με την αλυσίδα σουπερμάρκετ Stop & Shop για να μοιράσει 2.000 γαλοπούλες κατά τη διάρκεια των δύο ερχόμενων εβδομάδων.

«Οι αριθμοί του COVID-19 αυξάνονται στην πόλη και μαζί με αυτούς και η ανάγκη των ανθρώπων», σημείωσε η Λέσλι Γκόρντον, η οποία είναι πρόεδρος και διευθύντρια της οργάνωσης αυτής αρωγής.

Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι στη Νέα Υόρκη εξακολουθούν να μην ξέρουν πως θα εξασφαλίσουν το επόμενο γεύμα τους, ενώ πριν από την πανδημία του νέου κορωνοϊού αυτοί ανέρχονταν σε 1,5 εκατομμύριο, επισήμανε.

Για την Λίντα Βάνιερ, η οποία έχει βρεθεί στην ουρά της τράπεζας τροφίμων του Χάρλεμ και στο παρελθόν για την Ημέρα των Ευχαριστιών, οι κίνδυνοι για την υγεία λόγω της COVID-19 καθιστούν υποχρεωτικά σεμνή τη φετινή οικογενειακή συγκέντρωση.

«Μόνον εγώ και τα εγγόνια μου, κανένας άλλος, και ο γιος μου. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο. Και επειδή εγώ είμαι 75, δεν έχω το περιθώριο να κολλήσω τίποτα. Οπότε πάμε εκ του ασφαλούς» ανέφερε.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM
NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS II

Διεθνή / «Είμαστε μόνοι;» - Ποια η σημασία της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της NASA στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Η NASA στέλνει πλήρωμα αστροναυτών προς τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής «Artemis II» για «ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει πιο βαθιά στο διάστημα από ό,τι έχει πάει ποτέ ο άνθρωπος», όπως σχολιάζει το Reuters
THE LIFO TEAM