Βίντεο: Βρετανός πρόξενος στην Κίνα πέφτει σε ποτάμι για να σώσει φοιτήτρια

Βίντεο: Βρετανός πρόξενος στην Κίνα πέφτει σε ποτάμι για να σώσει φοιτήτρια Facebook Twitter
0

Ένας Βρετανός πρόξενος στην Κίνα έγινε ο σωτήρας μιας 24χρονης φοιτήτριας, καθώς βούτηξε σε ποτάμι για να τη σώσει από πνιγμό.

Ο Στίβεν Έλισον, γενικός πρόξενος της Βρετανίας στην Τσονγκτσίνγκ, περπατούσε δίπλα στο ποτάμι όταν η 24χρονη γλίστρησε και έπεσε στα βαθιά. Η γυναίκα πάσχιζε λόγω του ρεύματος και όταν παρασύρθηκε κάτω από γέφυρα, στη συνέχεια εμφανίστηκε με το πρόσωπο στο νερό, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της κατά τα φαινόμενα.

Ο Έλισον αμέσως έβγαλε τα παπούτσια του και βούτηξε για να τη σώσει. Ο 61χρονος διπλωμάτης- που μετέχει σε αγώνες τριάθλου- έβγαλε το πρόσωπο της γυναίκας από το νερό και στη συνέχεια, με τη βοήθεια σωσίβιου δεμένου με σχοινί που του πέταξαν, κατάφερε να τη βγάλει στην όχθη.

«Ήταν αναίσθητη. Δεν ανέπνεε και για λίγη ώρα φοβηθήκαμε τα χειρότερα. Αλλά καθώς κολυμπούσα προς την όχθη άρχισε να αναπνέει ξανά», είπε στο BBC ο Έλισον.

Η φοιτήτρια από τη Γουχάν ήταν ταραγμένη από το συμβάν, αλλά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της και τον κάλεσε σε οικογενειακό δείπνο. Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τη διάσωση, πολλοί χρήστες των social media στην Κίνα χαρακτήρισαν ήρωα και πρότυπο τον Βρετανό διπλωμάτη που έχει αναλάβει καθήκοντα γενικού πρόξενου τον τελευταίο μήνα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ