Amazon: Πρώην εργαζόμενος μηνύει την εταιρεία για μη ασφαλείς συνθήκες εν μέσω πανδημίας

Amazon: Πρώην εργαζόμενος μηνύει την εταιρεία για μη ασφαλείς συνθήκες εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter
EPA
0

Ένας πρώην εργαζόμενος της Amazon, ο Christian Smalls, υπέβαλε αγωγή εναντίον της εταιρείας την Πέμπτη, ισχυριζόμενος ότι η Amazon παραβίασε τον νόμο περί πολιτικών δικαιωμάτων απολύοντάς τον.

Με την αγωγή, που κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, οι δικηγόροι ζητούν αποζημίωση για τον ενάγοντα, αλλά και περισσότερα προστατευτικά μέτρα για τους εργαζόμενους της  Amazon που συνεχίζουν να διαχειρίζονται χιλιάδες πακέτα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.


Η Amazon ωστόσο δεν σχολίασε το γεγονός.


Η αγωγή είναι στην ουσία μια καταγγελία εναντίον της Amazon για τις πρακτικές της κατά την πανδημία και την μη τήρηση υγειονομικών κανόνων, ενώ η ζήτηση των καταναλωτών για ηλεκτρονικές αγορές αυξήθηκε θεαματικά και άσκησε πρόσθετη πίεση στο δίκτυο εφοδιασμού της εταιρείας.

Η Amazon δήλωσε ότι παρείχε περισσότερα απολυμαντικά χεριών, εφάρμοσε ελέγχους θερμοκρασίας σώματος στους εργαζομένους και απαιτούσε την τήρηση της κοινωνικής απόστασης στις εγκαταστάσεις της. Ωστόσο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι αυτά τα μέτρα δεν ήταν αρκετά.

Τον Οκτώβριο, η Amazon επιβεβαίωσε ότι σχεδόν 20.000 από τους εργαζομένους της είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό,. Ο Smalls απολύθηκε από την Amazon μετά από διαμαρτυρία έξω από την εταιρεία, καταγγέλλοντας μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας στην αρχή της πανδημίας.


Η Amazon δήλωσε ότι είχε θέσει τον Smalls σε καραντίνα λόγω covid-19 και ότι, όταν εκείνος εμφανίστηκε στο κέντρο για τη διαμαρτυρία, είχε παραβιάσει τους όρους αυτής της καραντίνας και έπρεπε να απολυθεί.

«Απολύσαμε τον κ. Smalls επειδή θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των άλλων εργαζομένων και παραβιάζει τους όρους απασχόλησής του», δήλωσε η εκπρόσωπος της Amazon, Lisa Levandowski. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ