Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα παιδιά έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Μήπως τα μέτρα περιορισμού για τον κορωνοϊό επηρεάσουν και τον Άγιο Βασίλη; Ο Τζουζέπε Κόντε τα καθησύχασε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

 

Ο Άγιος Βασίλης φορά μάσκα και μπορεί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο χάρη σε ειδική άδεια, έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός στο Facebook, απαντώντας στις ανησυχίες που εξέφρασε σε επιστολή που του έστειλε ο πεντάχρονος Τομάσο.

 

«Ο Άγιος Βασίλης με διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη ένα διεθνές πιστοποιητικό για ταξίδια. Μπορεί να ταξιδέψει παντού και να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου, χωρίς περιορισμούς», ανέφερε ο Κόντε.

 

«Μου επιβεβαίωσε ότι πάντα φορά μάσκα και τηρεί τις σωστές αποστάσεις για να προστατεύσει τόσο τον εαυτό του όσο και εκείνους που συναντά», έγραψε ακόμη Ιταλός πρωθυπουργός.

 

«Μου φαίνεται εξαιρετική η ιδέα να του αφήσεις κάτω από το δέντρο- μαζί με το ζεστό γάλα και τα μπισκότα- και ένα αντισηπτικό χεριών», συνεχίζει ο Κόντε που εκφράζει τη χαρά του γιατί ο μικρός και οι φίλοι του σέβονται τους κανόνες για να προστατεύσουν τους γονείς και τους παππούδες τους.

 

«Για αυτό τον λόγο, σου λέω ότι δεν χρειάζεται να γράψετε στον Άγιο Βασίλη ότι ήσασταν καλά παιδιά. Του το είπα εγώ. Του είπα ότι αυτή η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για την Ιταλία και ότι όλα τα παιδιά ήσασταν αξιολάτρευτα. Επίσης άκουσα ότι θες να του ζητήσεις να διώξει τον κορωνοϊό. Μην χαραμίσεις την ευκαιρία να ζητήσεις για ένα ακόμη δώρο. Εμείς οι μεγάλοι θα καταφέρουμε να διώξουμε τον κορωνοϊό, όλοι μαζί. Για να μπορείς εσύ και οι φίλοι σου σύντομα να παίζετε ελεύθεροι και πάλι και να αγκαλιάζετε τους πάντες», κατέληξε ο Κόντε.

 

Qualche giorno fa ho ricevuto questa lettera da parte di Tommaso, un bimbo di 5 anni di Cesano Maderno, il quale mi ha...

Δημοσιεύτηκε από Giuseppe Conte στις Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

 

Στην Ιταλία, που είναι αντιμέτωπη με ένα νέο σφοδρό κύμα κορωνοϊού, έχουν τεθεί σε ισχύ διάφορα μέτρα περιορισμού, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή. Όμως, ολοένα και περισσότεροι γιατροί και πολιτικοί κάνουν έκκληση για αυστηρότερα μέτρα, ακόμη και ένα δεύτερο lockdown σε εθνικό επίπεδο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr