Δωρεάν τεστ κατά του κορωνοϊού για τους άστεγους της Ρώμης από τον Πάπα Φραγκίσκο

Δωρεάν τεστ κατά του κορωνοϊού για τους άστεγους της Ρώμης από τον Πάπα Φραγκίσκο Facebook Twitter
Δωρεάν τεστ κατά του κορωνοϊού για τους άστεγους της Ρώμης από τον Πάπα Φραγκίσκο (EPA)
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσφέρει στους άστεγους και τους φτωχούς της Ρώμης δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό στο Βατικανό, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Παγκόσμιας Ημέρας των Φτωχών της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Τα τεστ γίνονται δωρεάν σε μια κλινική έξω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, που ο Πάπας δημιούργησε πριν από αρκετά χρόνια για να παρέχει βασική ιατρική περίθαλψη σε άπορους ανθρώπους, μερικοί από τους οποίους ζουν στους δρόμους γύρω από το Βατικανό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Rino Fisichella είπε σε δημοσιογράφους ότι γίνονται περίπου 50 τεστ την ημέρα και η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί επ' αόριστον.

Όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα λαμβάνουν πιστοποιητικό για να εισέλθουν σε καταφύγιο και εκείνοι που έχουν θετικό οδηγούνται για περαιτέρω θεραπεία.

Πολλοί από τους άστεγους της Ιταλίας είναι αλλοδαποί που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό, όπως ορίζει το εθνικό σύστημα υγείας.

Oι Ιταλοί, από την άλλη, που γίνονται άστεγοι, λόγω οικονομικών δυσκολιών, συχνά αισθάνονται ντροπή για να επιστρέψουν στους οικογενειακούς γιατρούς τους.

Ο Πάπας καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών πριν από τέσσερα χρόνια για να τονίσει την προσοχή στους άπορους, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες. Η ημέρα γιορτάζεται αυτή την Κυριακή.

Τα τελευταία χρόνια, έχει πραγματοποιήσει τη Λειτουργία για χιλιάδες φτωχούς στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και στη συνέχεια υποδέχτηκε 1.500 άστεγους για μεσημεριανό γεύμα σε ένα αμφιθέατρο του Βατικανού.

Λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού, μόνο 100 φτωχοί άνθρωποι θα παρευρεθούν στη Λειτουργία στη μεγάλη βασιλική.

Το μεσημεριανό γεύμα ακυρώθηκε, αλλά περίπου 5.000 πακέτα φαγητών θα παραδοθούν σε φτωχές οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων 2,5 τόνων ζυμαρικών που δωρίστηκαν από μια ιταλική εταιρεία τροφίμων.

Παράλληλα, περισσότερες από 350.000 μάσκες θα δοθούν σε μαθητές στα λιγότερο εύπορα περίχωρα της Ρώμης.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ