Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους

Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους Facebook Twitter
Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους (TBS/JNN)
0

Η ανώτατη λαϊκή συνέλευση της Βόρειας Κορέας εισήγαγε απαγορεύσεις για το κάπνισμα σε ορισμένους δημόσιους χώρους για να παρέχει στους πολίτες «υγιεινά περιβάλλοντα διαβίωσης», όπως ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος στοχεύει στην προστασία των ζωών και της υγείας των Βορειοκορεατών μέσω της ενίσχυσης των νομικών και κοινωνικών ελέγχων στην παραγωγή και πώληση τσιγάρων, σύμφωνα με τo KCNA.

Ο νόμος ορίζει ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε συγκεκριμένους χώρους, όπως τα πολιτικά και ιδεολογικά εκπαιδευτικά κέντρα, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τις ιατρικές και δημόσιες εγκαταστάσεις υγείας.

Η Βόρεια Κορέα έχει υψηλά ποσοστά καπνίσματος, με το 43,9% του ανδρικού πληθυσμού να είναι καπνιστές, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν είναι δεινός καπνιστής και συχνά απεικονίζεται με τσιγάρο στο χέρι σε φωτογραφίες στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Εντοπίστηκε δε, να κάνει ένα διάλειμμα για τσιγάρο σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Nanning της νότιας Κίνας το 2019 ενώ μετέβαινε στο Ανόι για τη δεύτερη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM