Μπορέλ: Κανείς ακόμα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο νικητής στις ΗΠΑ

Μπορέλ: Κανείς ακόμα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο νικητής στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Μπορέλ: Κανείς ακόμα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο νικητής (EPA)
0

Στάση αναμονής από την Ευρώπη καθώς συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλοί σήμερα το πρωί, περιμένοντας το τελικό αποτέλεσμα, που παραμένει αμφίβολο.

Αλλά ακόμη και αυτή η προσέγγιση είναι μια σιωπηρή απόρριψη του πρώιμου ισχυρισμού του προέδρου Τραμπ για νίκη και έκκληση να σταματήσει η καταμέτρηση, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, εξέφρασε την προσωπική του άποψη επιμένοντας ότι κάθε ψήφος πρέπει να μετρηθεί σε έναν τόσο σκληρό αγώνα.

«Ο αμερικανικός λαός μίλησε. Ενώ περιμένουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΕΕ παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να χτίζει μια ισχυρή διατλαντική εταιρική σχέση, βασισμένη στις κοινές αξίες και την ιστορία μας» ανέφερε νωρίτερα στο Twitter.

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο νικητής, επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.» αναφέρει δήλωσή του που επικαλείται το BBC.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι μία συνεχιζόμενη διαδικασία: «Θα υπακούσουμε ό, τι θα ανακοινωθεί επίσημα από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο» ανέφερε.

Σταθερός υποστηρικτής του Προέδρου Τραμπ ωστόσο δηλώνει ανοιχτά ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Janez Janša.

Σε ανάρτησή του νωρίτερα ισχυρίστηκε ότι ήταν «αρκετά σαφές» ότι ο πρόεδρος επανεκλέχθηκε και όλα τα υπόλοιπα είναι fake news. Αυτό δείχνει ακόμη μεγαλύτερο θρίαμβο για τον Τραμπ, ανέφερε ενώ έσπευσε να του δώσει και συγχαρητήρια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM