Μπορέλ: Κανείς ακόμα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο νικητής στις ΗΠΑ

Μπορέλ: Κανείς ακόμα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο νικητής στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Μπορέλ: Κανείς ακόμα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο νικητής (EPA)
0

Στάση αναμονής από την Ευρώπη καθώς συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλοί σήμερα το πρωί, περιμένοντας το τελικό αποτέλεσμα, που παραμένει αμφίβολο.

Αλλά ακόμη και αυτή η προσέγγιση είναι μια σιωπηρή απόρριψη του πρώιμου ισχυρισμού του προέδρου Τραμπ για νίκη και έκκληση να σταματήσει η καταμέτρηση, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, εξέφρασε την προσωπική του άποψη επιμένοντας ότι κάθε ψήφος πρέπει να μετρηθεί σε έναν τόσο σκληρό αγώνα.

«Ο αμερικανικός λαός μίλησε. Ενώ περιμένουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΕΕ παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να χτίζει μια ισχυρή διατλαντική εταιρική σχέση, βασισμένη στις κοινές αξίες και την ιστορία μας» ανέφερε νωρίτερα στο Twitter.

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο νικητής, επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.» αναφέρει δήλωσή του που επικαλείται το BBC.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι μία συνεχιζόμενη διαδικασία: «Θα υπακούσουμε ό, τι θα ανακοινωθεί επίσημα από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο» ανέφερε.

Σταθερός υποστηρικτής του Προέδρου Τραμπ ωστόσο δηλώνει ανοιχτά ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Janez Janša.

Σε ανάρτησή του νωρίτερα ισχυρίστηκε ότι ήταν «αρκετά σαφές» ότι ο πρόεδρος επανεκλέχθηκε και όλα τα υπόλοιπα είναι fake news. Αυτό δείχνει ακόμη μεγαλύτερο θρίαμβο για τον Τραμπ, ανέφερε ενώ έσπευσε να του δώσει και συγχαρητήρια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM