Την οικονομία στις ΗΠΑ και όχι τον έλεγχο της πανδημίας θεωρούν το πιο σημαντικό ζήτημα οι περισσότεροι ψηφοφόροι που απάντησαν στο πρώτο exit poll του CNN. 

 

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησαν πως πιστεύουν ότι το πιο φλέγον θέμα είναι η αμερικανική οικονομία. Ένας στους πέντε απάντησαν πως το πιο σημαντικό ζήτημα είναι οι φυλετικές ανισότητες και το ίδιο ποσοστό θεωρούν ως πιο κρίσιμο θέμα τις εξελίξεις στην πανδημία.

 

Περίπου ένας στους δέκα απάντησαν ότι ψήφισαν έχοντας πρωτίστως κατά νου το έγκλημα και την ασφάλεια στις ΗΠΑ και άλλο ένα 10% την πολιτική σε ζητήματα υγείας. Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους απαντούν ότι είναι πιο σημαντικό να ελεγχθεί ο κορωνοϊός από το να ανοικοδομηθεί η οικονομία.

 

Τι πιστεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 

Αναφορικά με τις προσπάθειες αναχαίτισης της πανδημίας, η εικόνα είναι σχεδόν μοιρασμένη, αφού οι μισοί θεωρούν ότι οι προσπάθειες βαίνουν καλώς και οι άλλοι μισοί απαντούν ότι είναι κακή η πορεία στις ΗΠΑ. 

 

Τέλος, περίπου τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων απαντούν πως η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους είναι δείγμα υπευθυνότητας ενώ το 30% πιστεύει ότι είναι «προσωπική επιλογή». 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr