Επιστολή Πομπέο σε Δένδια: Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν τις τουρκικές έρευνες, οι απειλές αυξάνουν την ένταση

Επιστολή Πομπέο σε Δένδια: Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν τις τουρκικές έρευνες, οι απειλές αυξάνουν την ένταση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επιστολή με την οποία αποδοκιμάζονται οι τουρκικές ενέργειες και εκφράζεται η στήριξη των ΗΠΑ στις ελληνικές θέσεις έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας απάντησε στην επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Δένδιας πριν από λίγες ημέρες, στην οποία περιγράφονταν οι τελευταίες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της σταθερότητας στην περιοχή», αναφέρει ο Μάικ Πομπέο στην απάντησή του, στην οποία επισημαίνει εκ νέου το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

Στην επιστολή ο κ. Πομπέο υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ «αποδοκιμάζουν» τις συνεχιζόμενες τουρκικές έρευνες σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα έχει δυνητική δικαιοδοσία. Αυτές οι μονομερείς ενέργειες, προσθέτει, το μόνο που πετυχαίνουν είναι την αύξηση της έντασης στην περιοχή και τονίζει ότι οι απειλές, οι προσπάθειες εκφοβισμού και εξαναγκασμού, καθώς και οι στρατιωτικές δραστηριότητες, δεν θα επιλύσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επαινεί τη θέση της Ελλάδας, η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επιθυμεί την επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου και πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας συνεχίζει να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ενός θερμού επεισοδίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Oι ΗΠΑ, όπως και η Ελλάδα, επιθυμούν τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα αναπτυχθεί η συνεργασία με γνώμονα πάντα το Διεθνές Δίκαιο, καταλήγει ο Μάικ Πομπέο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ