Ομπάμα: Ο Τραμπ τα έκανε θάλασσα με την πανδημία- Σε επίπεδο ρεκόρ τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Ομπάμα: Ο Τραμπ τα έκανε θάλασσα με την πανδημία- Σε επίπεδο ρεκόρ τα κρούσματα στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι τα έκανε «θάλασσα» με τη διαχείριση της πανδημίας, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ.

Το Σάββατο, τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 8.469.976, αύξηση κατά 82.929 μολύνσεις σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό. Άλλοι 946 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πλέον οι θάνατοι στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 223.393.

Ο απολογισμός του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς είναι σε επίπεδο ρεκόρ για τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, από τις 20:30 της Παρασκευής, μέχρι την ίδια ώρα του Σαββάτου, εντοπίστηκαν 88.973 κρούσματα, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία. Περίπου 35 πολιτείες είναι αντιμέτωπες με αύξηση των μολύνσεων. Μία ημέρα νωρίτερα το Reuters μιλούσε για νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ με περισσότερες από 84.000 μολύνσεις.

«Αυτή η πανδημία θα ήταν δύσκολη για κάθε πρόεδρο, γιατί δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο τα τελευταία 100 χρόνια. Αλλά είναι ανοησία η αντίληψη ότι αυτός ο Λευκός Οίκος έπραξε οτιδήποτε άλλο παρά να τα κάνει "θάλασσα"», είπε σε ομιλία στο Μαϊάμι ο Μπαράκ Ομπάμα, που έχει μπει δυναμικά στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

«Οχτώ μήνες σε αυτή την πανδημία και τα νέα κρούσματα σπάνε ρεκόρ», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος και επανέλαβε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν πρόκειται ξαφνικά να μας προστατεύσει, δεν μπορεί να κάνει καν τα βασικά για να προστατεύσει τον εαυτό του».

 

Ο Ομπάμα κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι δεν έχει πλάνο και πρόσθεσε «δεν αναγνωρίζει καν ότι υπάρχει πρόβλημα. «Αν δούλευε σε πρώτη φάση, δεν θα είχε γίνει τόσο άσχημη αυτή η κατάσταση», πρόσθεσε, ενώ χλεύασε τον Τραμπ και επειδή διέκοψε τη συνέντευξή του στο 60 Minutes.

«Είναι μια καλή ιδέα, αν διεκδικείς την επανεκλογή σου, να πεις τι θες να πετύχεις. Τι είπε ο Τραμπ; Έγινε έξαλλος και αποχώρησε από τη συνέντευξη. Θεώρησε ότι οι ερωτήσεις ήταν υπερβολικά δύσκολες. Αν δεν μπορεί να απαντήσει σε μια ερώτηση όπως "τι θέλετε να κάνετε στη δεύτερη θητεία σας;", τότε δουλειά μας είναι να σιγουρευτούμε ότι δεν θα έχει δεύτερη θητεία», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM