Ομπάμα: Ο Τραμπ τα έκανε θάλασσα με την πανδημία- Σε επίπεδο ρεκόρ τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Ομπάμα: Ο Τραμπ τα έκανε θάλασσα με την πανδημία- Σε επίπεδο ρεκόρ τα κρούσματα στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι τα έκανε «θάλασσα» με τη διαχείριση της πανδημίας, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ.

Το Σάββατο, τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 8.469.976, αύξηση κατά 82.929 μολύνσεις σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό. Άλλοι 946 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πλέον οι θάνατοι στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 223.393.

Ο απολογισμός του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς είναι σε επίπεδο ρεκόρ για τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, από τις 20:30 της Παρασκευής, μέχρι την ίδια ώρα του Σαββάτου, εντοπίστηκαν 88.973 κρούσματα, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία. Περίπου 35 πολιτείες είναι αντιμέτωπες με αύξηση των μολύνσεων. Μία ημέρα νωρίτερα το Reuters μιλούσε για νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ με περισσότερες από 84.000 μολύνσεις.

«Αυτή η πανδημία θα ήταν δύσκολη για κάθε πρόεδρο, γιατί δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο τα τελευταία 100 χρόνια. Αλλά είναι ανοησία η αντίληψη ότι αυτός ο Λευκός Οίκος έπραξε οτιδήποτε άλλο παρά να τα κάνει "θάλασσα"», είπε σε ομιλία στο Μαϊάμι ο Μπαράκ Ομπάμα, που έχει μπει δυναμικά στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

«Οχτώ μήνες σε αυτή την πανδημία και τα νέα κρούσματα σπάνε ρεκόρ», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος και επανέλαβε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν πρόκειται ξαφνικά να μας προστατεύσει, δεν μπορεί να κάνει καν τα βασικά για να προστατεύσει τον εαυτό του».

 

Ο Ομπάμα κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι δεν έχει πλάνο και πρόσθεσε «δεν αναγνωρίζει καν ότι υπάρχει πρόβλημα. «Αν δούλευε σε πρώτη φάση, δεν θα είχε γίνει τόσο άσχημη αυτή η κατάσταση», πρόσθεσε, ενώ χλεύασε τον Τραμπ και επειδή διέκοψε τη συνέντευξή του στο 60 Minutes.

«Είναι μια καλή ιδέα, αν διεκδικείς την επανεκλογή σου, να πεις τι θες να πετύχεις. Τι είπε ο Τραμπ; Έγινε έξαλλος και αποχώρησε από τη συνέντευξη. Θεώρησε ότι οι ερωτήσεις ήταν υπερβολικά δύσκολες. Αν δεν μπορεί να απαντήσει σε μια ερώτηση όπως "τι θέλετε να κάνετε στη δεύτερη θητεία σας;", τότε δουλειά μας είναι να σιγουρευτούμε ότι δεν θα έχει δεύτερη θητεία», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Aνεβάζει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό» μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν

«Το επίπεδο απειλής αυξήθηκε σε “σοβαρό”, που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου
THE LIFO TEAM
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM