Αιθιοπία: Μέχρι και δύο χρόνια φυλάκιση για όσους δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Αιθιοπία: Μέχρι και δύο χρόνια φυλάκιση για όσους δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Αιθιοπία: Μέχρι και δύο χρόνια φυλάκιση για όσους δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού
0

Στην Αιθιοπία όποιος παραβαίνει σκόπιμα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια.

Η είδηση ήρθε από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, εν μέσω ανησυχίας ότι οι πολίτες χαλαρώνουν μετά την άρση των μέτρων από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο νέος νόμος επιτρέπει πρόστιμα και φυλάκιση έως και δύο ετών για όποιον παραβεί τους περιορισμούς, ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα σε ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook την Τετάρτη.

Οι περιορισμοί απαγορεύουν τη χειραψία, τη μη χρήση μάσκας σε δημόσιο χώρο, περισσότερα από τρία άτομα ανά τραπέζι ή τη μη διατήρηση της απόστασης ασφαλείας.

Πλέον ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός ανέφερε η υπουργός Υγείας Λία Τάντεσε την Πέμπτη.

«Αυτό θα προκαλέσει πιθανή αύξηση της εξάπλωσης της νόσου και μπορεί να είναι απειλή για το έθνος» πρόσθεσε.

Η Αιθιοπία, το δεύτερο πολυπληθέστερο έθνος της Αφρικής, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Απρίλιο για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήρθη τον Σεπτέμβριο.

Το υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει 91.118 κρούσματα και 1.384 θανάτους μέχρι στιγμής.

Η πανδημία κορυφώθηκε στη χώρα προς τα τέλη Αυγούστου, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς την πραγματική εικόνα, επειδή μειώθηκαν τα τεστ λόγω περιορισμένων πόρων.

Τουλάχιστον 79 άτομα πέθαναν από τον Covid-19 την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, αλλά καταγράφεται επίσημα λιγότερο από το 2% των θανάτων.

Η Αιθιοπία ανέβαλε επίσης τις περιφερειακές και κοινοβουλευτικές εκλογές της που είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο λόγω της πανδημίας. Αναμένεται δε, να πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος.

Η Αφρική δεν έχει δει το τεράστιο κύμα κρουσμάτων και θανάτων που έχουν δει Ευρώπη και ΗΠΑ.

Οι ειδικοί λένε ότι ένας πολύ νεότερος πληθυσμός, τα άμεσα μέτρα για τον περιορισμό του ιού και η ύπαρξη περισσότερου αγροτικού πληθυσμού βοήθησαν στη μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ωστόσο, πολλοί Αφρικανοί ηγέτες προτρέπουν σε επαγρύπνηση, ανησυχώντας ότι οποιαδήποτε αύξηση των περιπτώσεων θα μπορούσε να κατακλύσει τα ασταθή συστήματα δημόσιας υγείας.

Με πληροφoρίες του CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM