Παραγουάη: Βρήκαν 2,3 τόνους κοκαΐνης σε κοντέινερ με κάρβουνο- Φορτίο αξίας 500 εκατ. δολαρίων

Παραγουάη: Βρήκαν 2,3 τόνους κοκαΐνης σε κοντέινερ με κάρβουνο- Φορτίο αξίας 500 εκατ. δολαρίων Facebook Twitter
EPA
0

Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης- 2,3 τόνων- εντόπισε η αστυνομία της Παραγουάης, κρυμμένη σε φορτίο με κάρβουνο, που είχε προορισμό το Ισραήλ.

Εκτιμάται ότι η αξία αυτής της ποσότητας κοκαΐνης φτάνει τα 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις αρχές της Παραγουάης, ενώ αυτό είναι το μεγαλύτερο φορτίο ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί στη συγκεκριμένη χώρα.

Η κοκαΐνη εντοπίστηκε σε ένα κοντέινερ, σε ιδιωτικό λιμάνι στην πόλη Βιλέτα, κοντά στην πρωτεύουσα, την Ασουνσιόν. Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν για την υπόθεση, ο ένας πρώην σκηνοθέτης της δημόσιας τηλεόρασης.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε πακέτα, σε ένα από τα έξι κοντέινερ που είχε αποφασίσει να κάνει έρευνα η αστυνομία, που δεν αποκλείει να βρει κοκαΐνη και στα υπόλοιπα. Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών, Euclides Acevedo δήλωσε ότι δεν αποκλείεται η συνολική ποσότητα κοκαΐνης να ξεπεράσει τους τρεις τόνους.

Οι εξαγωγές κάρβουνου έχουν εξελιχθεί σε δημοφιλή τρόπο κάλυψης του εμπορίου κοκαΐνης. Αν και ο τελικός προορισμός του κοντέινερ ήταν το Ισραήλ, θα έκανε ενδιάμεσους σταθμούς στο Μπουένος Άιρες και την Αμβέρσα. Ήταν μία πληροφορία από τις βελγικές αρχές που οδήγησε την αστυνομία της Παραγουάης να κάνει έρευνα στο κοντέινερ. Οι αρχές εκτιμούν ότι τα ναρκωτικά έφτασαν αεροπορικώς στη χώρα, από τη Βολιβία.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM