Τέλος το «κυρίες και κύριοι» στις πτήσεις της Japan Airlines - Αλλάζουν τον χαιρετισμό

Τέλος το «κυρίες και κύριοι» στις πτήσεις της Japan Airlines - Αλλάζουν τον χαιρετισμό Facebook Twitter
0

Την επόμενη φορά που θα επιβιβαστείτε σε ένα αεροσκάφος της Japan Airlines (JAL), είναι πιθανό να μην ακούσετε ξανά την φράση «κυρίες και κύριοι». 

Αντιθέτως, από την 1η Οκτωβρίου, θα χρησιμοποιούνται ουδετέρου γένους φράσεις όπως «προσοχή όλοι οι επιβάτες» ή αναφορές σε επιβάτες όπως «όλοι», μετέδωσε το τοπικό Mainichi. 

Η JAL είναι μια από τις ελάχιστες παγκόσμιες αεροπορικές εταιρίες που αποφάσισαν να υιοθετήσουν ουδετέρου γένους χαιρετισμούς. 

Ωστόσο, θα εφαρμόζεται μόνο στις αγγλικές ανακοινώσεις της JAL, σημείωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Και αυτό γιατί στα ιαπωνικά, η έκφραση που χρησιμοποιείται γενικά για τέτοιου είδους ανακοινώσεις είναι ήδη ουδετέρου γένους, πρόσθεσε το AFP. 

Η απόφαση της JAL ωστόσο δεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στην Ιαπωνία.

«Είναι μικρό ζήτημα για τους περισσότερους που δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα σχετικά επειδή αυτή η αλλαγή στην αγγλική ανακοίνωση δεν μπορεί να κατανοηθεί ή να παρατηρηθεί από την πλειονότητα των επιβατών που μιλούν ιαπωνικά», σχολίασε ο καθηγητής Kazuya Kawaguchi, κοινωνιολόγος στο Hiroshima Shudo University. 

«Ωστόσο, ως μια από τις κυρίαρχες φιλικές προς την κοινότητα LGBTQI+ επιχειρήσεις [στην Ιαπωνία]... οι προσπάθειές τους θα πρέπει να εκτιμηθούν και κατά συνέπεια να λειτουργήσει ως μεγάλο βήμα προς την βελτίωση και άλλων θεμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Πιστεύω πως είναι σημαντικό για μεγάλες εταιρίες να ξεκινήσουν σωστές πρακτικές [όπως αυτή] επειδή άλλες μεσαίου η μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις τείνουν να ακολουθούν», ανέφερε μιλώντας στο BBC. 

Η JAL ακολουθεί το παράδειγμα αεροπορικών εταιριών όπως οι Air Canada και EasyJet που ήδη έχουν υιοθετήσει ουδετέρου γένους χαιρετισμούς από πέρυσι. 

Σε δήλωση στο πρακτορείο Reuters, η JAL είπε πως ήθελε «να δημιουργήσει μια θετική ατμόσφαιρα και να αντιμετωπίζει όλους τους επιβάτες με σεβασμό». 

«Έχουμε δεσμευθεί να μην κάνουμε διακρίσεις με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή άλλα προσωπικά χαρακτηριστικά», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Mark Morimoto. 

Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι νομίμως αναγνωρισμένοι στην Ιαπωνία, αν και έρευνες αναφέρουν πως υπάρχει τεράστια στήριξη επί του θέματος. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM