Μέλη ζωοφιλικών οργανώσεων στη νότια Ισπανία αναζητούσαν επειγόντως σπίτια για 110 γάτες το Σάββατο, μετά από έξωση στον ιδιοκτήτη τους που τις είχε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Βαλένθια.

 

Το Spama Safor, ένα καταφύγιο ζώων στη νοτιοανατολική παραθαλάσσια πόλη Gandia, θεωρούσε ότι υπήρχαν μόνο 96 γάτες στο διαμέρισμα. Αλλά μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, αναφέρθηκε ότι είχαν αφαιρέσει συνολικά 110 γάτες και χρειάστηκε επειγόντως βοήθεια για να βρεθεί καταφύγιο για όλες «τουλάχιστον μέχρι να εμβολιαστούν ή να στειρωθούν».

 

Hasta este momento hemos recogido 120 gatos de esta casa. Gatos que no han visto la luz del sol y no han recibido...

Δημοσιεύτηκε από S.P.A.M.A Safor στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

 

Ο ιδιοκτήτης τις είχε όλε μαζί σε ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων και μετά από την έξωση έγινε παρέμβαση των αρχών για να απομακρυνθούν. Ισπανικά μίντια αναφέρουν πως οι γάτες είχαν επαρκή τροφή, αλλά πως οι περισσότερες δεν είχαν ποτέ περάσει ιατρικό έλεγχο. «Προφανώς, ο ιδιοκτήτης πήρε κάποιες γάτες πριν από τρία χρόνια και έκτοτε αυτές αναπαράχθηκαν», δήλωσε ο Salvadora Tormas, ο οποίος εργάζεται με το καταφύγιο. Η οργάνωση είπε ότι δεν είχε αρκετό χώρο για να τις μεταφέρει όλες, καθώς στεγάζει ήδη περίπου 200 γάτες.

 

 Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

 

Ο Tormas είπε ότι είχε μαζέψει 48 από τις γάτες την Παρασκευή και ότι θα έπαιρνε τις υπόλοιπες αργότερα το Σάββατο με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι ένας νεαρός άνδρας. «Είναι μια καταστροφή. Κάποιος έπρεπε να είχε βοηθήσει αυτόν τον τύπο», είπε. Οι εθελοντές των καταφυγίων δούλευαν όλο το εικοσιτετράωρο για να διασφαλίσουν ότι όλες οι γάτες είχαν εντοπιστεί και δέχθηκαν βοήθεια και από άλλες μικρές οργανώσεις.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr