Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα στο μεγαλύτερο θέρετρο γυμνιστών στον κόσμο

Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα στο μεγαλύτερο θέρετρο γυμνιστών στον κόσμο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Cap d'Agde Village Naturiste
0

Σχεδόν 150 άτομα βρέθηκαν συνολικά θετικά στον κορωνοϊό κατά ή μετά τη διαμονή τους στο μεγαλύτερο θέρετρο γυμνιστών στον κόσμο, που βρίσκεται στη Νότια Γαλλία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, 95 άτομα που διέμεναν στο «Cap d'Agde Village Naturiste», στην περιφέρεια της Οξιτανίας, στα μεσογειακά παράλια της χώρας, βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, ενώ 50 ακόμα άτομα, βρέθηκαν θετικά με την επιστροφή τους στα σπίτια τους. Οι Αρχές διενεργούσαν επί τρεις ημέρες τεστ στο γαλλικό κατάλυμα. Κατά τις δύο πρώτες επαναλήψεις των τεστ, τα οποία έγιναν σε 490 άτομα, 95 βρέθηκαν θετικά στον ιό. Όπως μεταδίδει το CNN 310 τεστ είναι ακόμη υπό ανάλυση. 

Σύμφωνα με τις Αρχές το ποσοστό μόλυνσης στο θέρετρο γυμνιστών είναι τέσσερις φορές υψηλότερο από ότι στο διπλανό χωριό. Κι όλα αυτά, ενώ χθες η Γαλλία ανακοίνωσε 4.897 νέες μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο. Είναι ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός αφότου έληξε η δίμηνη καραντίνα, τον Μάιο. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη και ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως νέους ηλικίας από 20 έως 40 ετών, που μολύνονται συμμετέχοντας σε διάφορα πάρτι.

Το θέρετρο των γυμνιστών, γνωστό και ως «Γυμνή Πόλη», καταλαμβάνει ένα μεγάλο περιφραγμένο τμήμα στο βορειοανατολικό άκρο του Cap d'Agde. Κατά την κορύφωση μίας τυπικής υψηλής σεζόν το θέρετρο φιλοξενεί έως και 40.000 άτομα.

Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να κυκλοφορούν γυμνοί όπου θέλουν, στα εστιατόρια και στα καταστήματα, στα ταχυδρομεία και στις τράπεζες, στα ιστιοπλοϊκά σκάφη και κατά μήκος της δημόσιας παραλίας όπου ο γυμνισμός είναι υποχρεωτικός ακόμη και γι αυτούς που δεν μένουν στο «Cap d'Agde Village Naturiste». Οι μη ένοικοι του «Cap d'Agde Village Naturiste» μπορούν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο γυμνιστών, κάμπινγκ ή μεμονωμένα δωμάτια.

 

Τσεχία: Υποχρεωτική η μάσκα 

 

Σημειώνεται πως  η ανησυχία για τους γυμνιστές είναι έντονη κατά το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Στα τέλη Μαρτίου η αστυνομία της Τσεχίας εξέδωσε προειδοποίηση μετά από καταγγελίες για γυμνιστές χωρίς μάσκες σε πόλη ανατολικά της Πράγας.

«Δυστυχώς, πολλοί από τους πολίτες που κάνουν ηλιοθεραπεία συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες ομάδες και μερικοί δεν φορούσαν μάσκες», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας σημειώνοντας πως με την άφιξη των δυνάμεων στο σημείο οι πολίτες συμμορφώθηκαν με τον κανονισμό. «Οι πολίτες επιτρέπεται να είναι χωρίς ρούχα σε καθορισμένες τοποθεσίες, αλλά πρέπει ακόμα να καλύπτουν το στόμα τους και οι συμμετέχοντες να μην ξεπερνούν τον ορισμένο αριθμό». 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ