CoroNation: Ντοκιμαντέρ του Άι Γουέι Γουέι, για το lockdown στη Γουχάν

CoroNation: Ντοκιμαντέρ του Άι Γουέι Γουέι, για το lockdown στη Γουχάν Facebook Twitter
0

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ντοκιμαντέρ του Άι Γουέι Γουέι για το lockdown στη Γουχάν, την πόλη της Κίνας όπου εμφανίστηκε ο κορωνοϊός.

«CoroNation» είναι ο τίτλος του διάρκειας σχεδόν δύο ωρών ντοκιμαντέρ του Κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή για την πρώτη πόλη στον πλανήτη που βίωσε lockdown λόγω της πανδημίας. «Το φιλμ αποτυπώνει τον διάχυτο στρατιοτικοποιημένο κρατικό έλεγχο, την ιατρική αντίδραση και τις ζωές των απλών ανθρώπων στη σκιά ενός απολυταρχικού κράτους. Είναι μια καταγραφή από πρώτο χέρι της μεγαλύτερης κρίσης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα» αναφέρει ανάρτηση στον λογαριασμό του Άι Γουέι Γουέι στο Instagram.

Ο Κινέζος καλλιτέχνης, που ζει στην Ευρώπη, σκηνοθέτησε εξ αποστάσεως το ντοκιμαντέρ με τη βοήθεια εθελοντών και συνεργείων που προσέλαβε. Συνολικά, ο Άι Γουέι Γουέι συγκέντρωσε περίπου 500 ώρες υλικού που επεξεργάστηκε στη συνέχεια με την ομάδα του.

 

Το δυσκολότερο ήταν η καταγραφή σκηνών από μονάδες εντατικής θεραπείας, είπε ο καλλιτέχνης, χωρίς να αποκαλύψει πώς γυρίστηκαν αυτές. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έγινε με κάμερες χειρός, περίπου στο μέγεθος του smartphone, εξήγησε, ενώ σημείωσε ότι ήταν βοηθητικό το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι φορούσαν μάσκες. Αυτό τους έκανε να έχουν λιγότερο άγχος για το ενδεχόμενο να μπουν σε μπελάδες επειδή μιλούσαν στην κάμερα.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Vimeo on Demand. Ο Άι Γουέι Γουέι ήλπιζε να κάνει πρεμιέρα σε κάποιο κινηματογραφικό φεστιβάλ, αλλά δήλωσε ότι εκείνα της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και της Βενετίας αρχικά εξέφρασαν ενδιαφέρον, αλλά στη συνέχεια το απέρριψαν. Επίσης, το απέρριψαν η Amazon και το Netflix, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη.

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ