Βρετανία: Το ποσοστό των ανθρώπων με κατάθλιψη διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Βρετανία: Το ποσοστό των ανθρώπων με κατάθλιψη διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η αναλογία των ανθρώπων στη Βρετανία που πάσχουν από κατάθλιψη σχεδόν διπλασιάσθηκε στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, έδειξαν σήμερα τα επίσημα δεδομένα.

Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) ανακοίνωσε πως 19% των ενηλίκων ανέφεραν κάποια μορφή κατάθλιψης στη διάρκεια του Ιουνίου, σε σύγκριση με 10% κατά τους εννέα μήνες μέχρι τον Μάρτιο 2020. Το στρες και το άγχος ήταν οι συνηθέστεροι τύποι κατάθλιψης που ανέφεραν οι άνθρωποι, πρόσθεσε.

Τα δεδομένα δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με τα ευρύτερα υγειονομικά κόστη μιας πανδημίας που έχει ήδη προκαλέσει στη Βρετανία τη μεγαλύτερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του ONS. «Ενήλικοι που ήταν νέοι, γυναίκες, ανίκανοι να καλύψουν ένα αναπάντεχο έξοδο ή ανάπηροι ήταν πιθανότερο να αναπτύξουν κάποια μορφή κατάθλιψης στη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο Τιμ Βάιζαρντ του ONS.

Ένας στους οκτώ ενηλίκους ανέπτυξαν μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη στη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με το ONS. Μόνο ένας στους 25 είδε κάποια βελτίωση. Η αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης είναι επίσης πιθανό να βλάψει περαιτέρω την οικονομία, η οποία έχει ήδη δεχθεί ένα ιστορικών διαστάσεων πλήγμα από την πανδημία και το πανεθνικό lockdown που αυτή προκάλεσε τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), το κόστος των προβλημάτων ψυχικής υγείας στη Βρετανία ανέρχεται σε περίπου το 4% της ετήσιας εθνικής παραγωγής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ