Το Ηνωμένο Βασίλειο επαναφέρει τις συναυλίες αλλά με γνώμονα τα νέα μέτρα κοινωνικής απόστασης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργήθηκε το Virgin Money Unity Arena στο Gosforth Park, του Newcastle.

 

Το Gosforth Park είναι μια ευρύχωρη καταπράσινη περιοχή που περιλαμβάνει διάφορους χώρους, όπως το Newcastle Racecourse, το Britannia Hotel, μερικά γήπεδα γκολφ, έναν κήπο, ένα ποδοσφαιρικό κέντρο και τώρα το νέο στάδιο για συναυλίες με την τήρηση κοινωνικών αποστάσεων.

 

Ο συναυλιακός χώρος εκτείνεται σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει 500 ειδικά σχεδιασμένους χώρους παρακολούθησης. Κάθε ένας μπορεί να «φιλοξενεί» έως 5 άτομα. Ο μέγιστον αριθμός που μπορεί να παρακολουθήσει μία συναυλία είναι 2.500.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Something good really CAN work. Thank you @twodoorcinemaclub #VMUnityArena ⚡️💙

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Virgin Money Unity Arena (@virginmoneyunityarena) στις

 

Ο χώρος είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο ή με ποδήλατο ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης με λεωφορείο ή με τα πόδια ούτε και η δυνατότητα διανυκτέρευσης.

 

Στο εισιτήριο αναγράφεται η συγκεκριμένη ώρα άφιξης και η ακριβής «αρένα» όπου καθοδηγούνται οι παρευρισκόμενοι από τους διοργανωτές κατά την άφιξή τους, προκειμένου να περιοριστούν οι εικόνες συνωστισμού.

 

Ο πρώτος συναυλιακός χώρος με τα νέα μέτρα κοινωνικής απόστασης
Ο πρώτος συναυλιακός χώρος με τα νέα μέτρα κοινωνικής απόστασης

 

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο όσοι παραβρίσκονται δεν θα μπορούν να μπουν ξανά στον συναυλιακό χώρο, στην περίπτωση που χρειαστεί να βγουν.

 

Κάθε «αρένα» μπορεί επίσης να διαθέτει καρέκλες ενώ υπάρχει ακόμη και ένα σύστημα παραγγελίας φαγητού και ποτού, προκειμένου να μην περιμένει κανείς σε ουρά.

 

Νέα δεδομένα στις συναυλίες στο Newcastle
Νέα δεδομένα στις συναυλίες στο Newcastle

 

Ο τραγουδοποιός Sam Fender εγκαινίασε τη σεζόν στο Virgin Money Unity Arena στις 11 και 13 Αυγούστου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και η συναυλία του ήταν sold out.

 

Από τεχνικής άποψης, αυτός δεν είναι ο πρώτος κοινωνικά απομακρυσμένος συναυλιακός χώρος στον κόσμο, καθώς υπήρχαν αρκετές συναυλίες «drive-in» που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες.

 

Ο συναυλιακός χώρος εκτείνεται σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει 500 ειδικά σχεδιασμένους χώρους παρακολούθησης.
Ο συναυλιακός χώρος εκτείνεται σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει 500 ειδικά σχεδιασμένους χώρους παρακολούθησης.
 

 

Με πληροφορίες του boredpanda

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr