Ντοκουμέντα από τη Βηρυτό: Ιερέας τρέχει να σωθεί από τα συντρίμμια εν μέσω livestream λειτουργίας

Ντοκουμέντα από τη Βηρυτό: Ιερέας τρέχει να σωθεί από τα συντρίμμια εν μέσω livestream λειτουργίας Facebook Twitter
Το ωστικό κύμα από την πανίσχυρη έκρηξη προκάλεσε μερική κατάρρευση της οροφής της εκκλησίας
0
Ντοκουμέντα από τη Βηρυτό: Ιερέας τρέχει να σωθεί από τα συντρίμμια εν μέσω livestream λειτουργίας Facebook Twitter

Ολοένα και περισσότερα ντοκουμέντα έρχονται στη δημοσιότητα από τη στιγμή της πανίσχυρης έκρηξης στη Βηρυτό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 135 ανθρώπους και ισοπέδωσε ολόκληρες συνοικίες. 

Σε νέο βίντεο, «πρωταγωνιστής» είναι ένας ιερέας που βρίσκεται εν μέσω λειτουργίας - η οποία μεταδιδόταν livestream. Ξαφνικά ακούγεται ο ισχυρός κρότος της έκρηξης που ακολουθείται από μια ισχυρή δόνηση που σείει το κτήριο.

Τα φώτα σβήνουν, η μικροφωνική πέφτει, παρόλα αυτά, για τα επόμενα λίγα δευτερόλεπτα ο ιερέας εμφανίζεται εντυπωσιακά ψύχραιμος, παραμένοντας στη θέση του. Μέχρι τη στιγμή που το πανίσχυρο ωστικό κύμα προκαλεί μερική κατάρρευση και κομμάτια τσιμέντου αρχίζουν να πέφτουν από την οροφή.

Ο εφημέριος τρέχει πανικόβλητος για να σώσει τη ζωή του και η κάμερα σταματά απότομα την απ΄ευθείας μετάδοση. Άγνωστο παραμένει αν τραυματίστηκε ο ιερέας.

 

Ακόμα και χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο της έκρηξης, μπαλκόνια και οροφές κατέρρευσαν, τζάμια και γυαλιά έσπασαν, αυτοκίνητα ταρακουνήθηκαν.

Το πελώριο ωστικό κύμα χτύπησε με δύναμη σεισμού 3,5 Ρίχτερ και έγινε αισθητό ακόμη και στην Κύπρο - που βρίσκεται περίπου 240 χιλιόμετρα από τη Βυρητό.

Με πληροφορίες από Guardian/Independent

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM