Ντοκουμέντα από τη Βηρυτό: Ιερέας τρέχει να σωθεί από τα συντρίμμια εν μέσω livestream λειτουργίας

Ντοκουμέντα από τη Βηρυτό: Ιερέας τρέχει να σωθεί από τα συντρίμμια εν μέσω livestream λειτουργίας Facebook Twitter
Το ωστικό κύμα από την πανίσχυρη έκρηξη προκάλεσε μερική κατάρρευση της οροφής της εκκλησίας
0
Ντοκουμέντα από τη Βηρυτό: Ιερέας τρέχει να σωθεί από τα συντρίμμια εν μέσω livestream λειτουργίας Facebook Twitter

Ολοένα και περισσότερα ντοκουμέντα έρχονται στη δημοσιότητα από τη στιγμή της πανίσχυρης έκρηξης στη Βηρυτό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 135 ανθρώπους και ισοπέδωσε ολόκληρες συνοικίες. 

Σε νέο βίντεο, «πρωταγωνιστής» είναι ένας ιερέας που βρίσκεται εν μέσω λειτουργίας - η οποία μεταδιδόταν livestream. Ξαφνικά ακούγεται ο ισχυρός κρότος της έκρηξης που ακολουθείται από μια ισχυρή δόνηση που σείει το κτήριο.

Τα φώτα σβήνουν, η μικροφωνική πέφτει, παρόλα αυτά, για τα επόμενα λίγα δευτερόλεπτα ο ιερέας εμφανίζεται εντυπωσιακά ψύχραιμος, παραμένοντας στη θέση του. Μέχρι τη στιγμή που το πανίσχυρο ωστικό κύμα προκαλεί μερική κατάρρευση και κομμάτια τσιμέντου αρχίζουν να πέφτουν από την οροφή.

Ο εφημέριος τρέχει πανικόβλητος για να σώσει τη ζωή του και η κάμερα σταματά απότομα την απ΄ευθείας μετάδοση. Άγνωστο παραμένει αν τραυματίστηκε ο ιερέας.

 

Ακόμα και χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο της έκρηξης, μπαλκόνια και οροφές κατέρρευσαν, τζάμια και γυαλιά έσπασαν, αυτοκίνητα ταρακουνήθηκαν.

Το πελώριο ωστικό κύμα χτύπησε με δύναμη σεισμού 3,5 Ρίχτερ και έγινε αισθητό ακόμη και στην Κύπρο - που βρίσκεται περίπου 240 χιλιόμετρα από τη Βυρητό.

Με πληροφορίες από Guardian/Independent

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM