Σε μια ιδιωτική τελετή στο Γουίνδσορ παντρεύτηκε η πριγκίπισσα Βεατρίκη τον Ιταλό μεγιστάνα ακινήτων, Εντοάρντο Μαπέλι Μότσι.

 

Στο γάμο παρευρέθηκαν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου καθώς και άλλοι στενοί συγγενείς, που υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού. 


Ο γάμος αρχικά ήταν προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου και το παρεκκλήσι στο Ανάκτορο Σεντ Τζέιμς στο Λονδίνο ενώ μετά την τελετή αναμενόταν να διεξαχθεί δεξίωση στους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Ωστόσο η πανδημία καθυστέρησε τα σχέδια του ζεύγους.

 

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο βασιλικό παρεκκλήσι στο Royal Lodge του Γουίνδσορ που είναι επίσης γνωστό ως παρεκκλήσι της βασίλισσας Βικτωρίας.

 

 

 

Πρόκειται για τον πρώτο γάμο μέλους της βασιλικής οικογένειας που πραγματοποιείται στη συγκεκριμένη εκκλησία -χτισμένη το 1825 υπό τις εντολές του βασιλιά Γεώργιου IV.

 

Η Βεατρίκη είναι η μια κόρη του πρίγκιπα Άντριου -ο οποίος τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου Έπσταϊν- και της Σάρα Φέργκιουσον.

 

Με πληροφορίες από BBC