Το Μόντρεαλ ζητά από όσους έχουν πάει σε μπαρ να κάνουν τεστ για κορωνοϊό

Το Μόντρεαλ ζητά από όσους έχουν πάει σε μπαρ να κάνουν τεστ για κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Οι υγειονομικές αρχές του Μόντρεαλ στον Καναδά ζήτησαν χθεςαπό αυτούς που επισκέφθηκαν μπαρ της πόλης από τις αρχές του μήνα να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Η περιφερειακή διεύθυνση δημόσιας υγείας (DRSP) του Μόντρεαλ ανακοίνωσε ότι πελάτες ή υπάλληλοι που μπορεί να μετέδωσαν τον ιό επισκέφθηκαν τουλάχιστον πέντε μπαρ του Μόντρεαλ από την 1η Ιουλίου, παρά τα μέτρα πρόληψης που είχαν τεθεί σε ισχύ.

Οι υγειονομικές αρχές ανησυχούν ότι ο αριθμός των μπαρ στα οποία πήγαν άνθρωποι που είχαν εκτεθεί στον SARS-CoV-2 είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος και γι'αυτό καλούν τους θαμώνες να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ.

«Φοβάμαι ότι οι παρατηρήσεις αυτές αποτελούν μόνον την κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών Ντέιβιντ Κάιζερ.

Το αίτημα αυτό για υποβολή σε διαγνωστικά τεστ των θαμώνων των μπαρ της καναδικής πόλης έρχεται την ώρα που η περιοχή του Μόντρεαλ, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας στον Καναδά, αντιμετωπίζει μια αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των νέων κάτω των 39 ετών τις τελευταίες εβδομάδες, υπογραμμίζει η DRSP σε ανακοίνωσή της.

Τα μπαρ στο Μόντρεαλ έλαβαν άδεια να ανοίξουν ξανά στις 25 Ιουνίου, έπειτα από μια μακρά περίοδο κατά την οποία τους είχε επιβληθεί να μείνουν κλειστά.

Ωστόσο η μη τήρηση των συστάσεων για κοινωνική αποστασιοποίηση σε ορισμένους χώρους το περασμένο σαββατοκύριακο οδήγησε την κυβέρνηση του Κεμπέκ να εντείνει ξανά τα μέτρα πρόληψης: τα μπαρ οφείλουν πλέον να σταματούν να πωλούν αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα και να κλείνουν στη 01:00 το πρωί.

Το Κεμπέκ είχε καταγράψει μέχρι χθες Σάββατο περισσότερα από 56.000 κρούσματα κορωνοϊού και 5.620 θανάτους από Covid-19, έναντι περίπου 107.000 κρουσμάτων και 8.809 θανάτων σε όλον τον Καναδά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να το παραλάβει

«Αν έβγαινε από την επικράτεια της Βενεζουέλας ενώ εκκρεμούν ποινικές έρευνες σε βάρος της, θα θεωρείτο φυγόδικη», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, θυμίζοντας ότι η Ματσάδο ερευνάται για «συνωμοσία, υποκίνηση μίσους και τρομοκρατία»
LIFO NEWSROOM