Adidas: Παραιτήθηκε η επικεφαλής του HR εν μέσω σάλου για ρατσισμό

Adidas: Παραιτήθηκε η επικεφαλής του HR εν μέσω σάλου για ρατσισμό Facebook Twitter
EPA
0

Παρελθόν αποτελεί πλέον για την Adidas η επικεφαλής του HR και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας μετά από αντιπαραθέσεις για την εταιρική κουλτούρα και την έλλειψη διαφορετικότητας. 

Η Βρετανίδα Karen Parkin εργαζόταν στην Adidas για περισσότερα από 20 χρόνια. Η αποχώρησή της έγινε μετά από διαμαρτυρίες του προσωπικού της εταιρείας για σχόλιο που φέρεται να έκανε πέρυσι σε εταιρικό meeting. Στις πολυεθνικές εταιρείες ασκείται όλο και μεγαλύτερη πίεση να λάβουν δράση για τη φυλετική ισότητα μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Σύμφωνα με την Adidas, η Karen Parkin δήλωσε ότι ήταν πάντα ενάντια στο ρατσισμό και «αποφασίσει να αποσυρθεί ώστε να ανοίξει τον δρόμο για αλλαγή». 

Όπως μετέδωσε νωρίτερα τον Ιούνιο η Wall Street Journal, μία ομάδα περισσότερων από 80 υπαλλήλων της Adidas ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για το πώς η Parkin χειρίστηκε ζητήματα ρατσισμού, διαφορετικότητας και ένταξης. Η ίδια φέρεται να δήλωσε σε συνάντηση στα κεντρικά της Reebok, θυγατρικής της Adidas, ότι το ζήτημα του ρατσισμού ήταν «ένας θόρυβος» για το οποίο γίνονται συζητήσεις μόνο στις ΗΠΑ. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times η Parkin, με δήλωσή της προς το προσωπικό της εταιρείας, απολογήθηκε για όσα είπε και υποστήριξε πως έπρεπε να «είχε διαλέξει μία καλύτερη λέξη» κατά τη συζήτηση για τον ρατσισμό στο εταιρικό meeting. «Ζητώ συγγνώμη αν έθιξα κάποιον», είπε σημειώνοντας πως αποτελεί δική της ευθύνη, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, «να ξεκαθαρίσει την οριστική εταιρική στάση κατά των διακρίσεων» πράγμα «που δεν έκανε». 

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για μία από τις πλέον γνωστές εταιρικές κινήσεις καθώς ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για τον ρατσισμό και τις ανισότητες σε όλο τον κόσμο. Η Parkin, η οποία αποχωρεί άμεσα από τη θέση της, ήταν η μόνη γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Αυτό σημαίνει πως πλέον το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται μόνο από λευκούς άνδρες. 

Σε προηγούμενες δηλώσεις η Adidas είχε υποστηρίξει πως θα αναλάμβανε δράση για την αντιμετώπιση ζητημάτων διαφορετικότητας και ένταξης. 

Η εταιρεία έχει υποσχεθεί να διασφαλίσει ότι τουλάχιστον το 30% των νέων υπαλλήλων της στην Αμερική θα είναι μαύροι ή Λατίνοι. Παράλληλα, έθεσε ως στόχο, το 12% των ηγετικών ρόλων να καλύπτεται από μαύρους ή Λατίνους μέσα στην επόμενη πενταετία. 

Με πληροφορίες από BBC/Financial Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ