Δανία: H SAS απολύει πάνω από το 50% του προσωπικού καμπίνας

Δανία: H SAS απολύει πάνω από το 50% του προσωπικού καμπίνας Facebook Twitter
Δανία: H SAS απολύει πάνω από το 50% του προσωπικού καμπίνας (Pixabay)
0

Πάνω από τους μισούς του προσωπικού καμπίνας στη Δανία απολύει η αεροπορική εταιρεία SAS ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS τη Δευτέρα έστειλε επιστολές τερματισμού συνεργασίας σε περισσότερα από τα μισά μέλη του πληρώματος τους στη Δανία.

«Είναι μια θλιβερή μέρα στην ιστορία της SAS. Σήμερα έπρεπε να αποχαιρετήσουμε έναν μεγάλο αριθμό πιστών, σεβαστών και ταλαντούχων υπαλλήλων», δήλωσε σε γραπτό σχόλιο η εκπρόσωπος Τύπου της αεροπορικής εταιρείας, Sille Beck-Hansen.

«Η κρίση του κορωνοϊού έπληξε τη SAS με τέτοια δύναμη που αγωνιζόμαστε τώρα για την επιβίωσή μας».

Η αεροπορική εταιρεία έστειλε τη Δευτέρα επιστολές απόλυσης σε 700 από τα 1.200 μέλη του πληρώματος στη Δανία, με την ειδοποίηση να έχει εφαρμογή μεταξύ ενός και έξι μηνών, δήλωσε η Christa Ceré, πρόεδρος της αεροπορικής ένωσης της CAU.

«Είναι πολλοί οι εργαζόμενοι και τα μέλη μας βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Επίσης έχει επηρεαστεί ολόκληρη η βιομηχανία και έτσι τα μέλη μας δεν μπορούν υποβάλλουν αίτηση για άλλη δουλειά», είπε.

«Μερικοί ήταν πιο προετοιμασμένοι από άλλους, αλλά δεν κανείς δεν μπορεί πραγματικά να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο μήνυμα».

Η SAS ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι σχεδίαζε να απολύσει 1.700 υπαλλήλους της στη Δανία ενώ ο τελικός αριθμός, ο οποίος περιλαμβάνει τις εθελοντικές απολύσεις, υπολογίζεται λίγο μικρότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η Ceré είπε ότι δόθηκε η δυνατότητα στους υπαλλήλους να μετατρέψουν την καταγγελία της σύμβασης σε περίοδο εθελοντικής άδειας 24 μηνών, γεγονός που θα τους κρατήσει επίσημα απασχολούμενους από τη SAS αλλά χωρίς αμοιβή.

«Είμαστε σίγουροι ότι (η ζήτηση για πτήσεις) θα ανακάμψει. Το ερώτημα είναι πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό», είπε

«Είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση. Εάν επιλέξει κάποιος να αποδεχθεί τη δυνατότητα άδειας, δεν θα λαμβάνει αμοιβή από την 1η (του Ιουλίου).»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM
Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM