Ατλάντα- Ιατροδικαστής: Ανθρωποκτονία ο θάνατος του 27χρονου μαύρου από αστυνομικά πυρά

Ατλάντα- Ιατροδικαστής: Ανθρωποκτονία ο θάνατος του 27χρονου μαύρου από αστυνομικά πυρά Facebook Twitter
0

Σε ανθρωποκτονία οφείλεται ο θάνατος του Ρέισαρντ Μπρουκς, του 27χρονου μαύρου που πυροβόλησε και σκότωσε λευκός αστυνομικός στην Ατλάντα, ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής της κομητείας Φούλτον.

Το νέο τραγικό περιστατικό έγινε την Παρασκευή στην Ατλάντα και αναζωπύρωσε τις διαδηλώσεις στην πόλη, που ήδη γίνονταν στο πλαίσιο του «κύματος» διαμαρτυριών κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η νεκροψία που έγινε την Κυριακή έδειξε ότι ο 27χρονος Μπρουκς πέθανε από αιμορραγία και τραύματα των εσωτερικών οργάνων που προκλήθηκαν από τις δύο σφαίρες που δέχθηκε, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Η αιτία του θανάτου ήταν ανθρωποκτονία, ανέφερε ακόμη η σχετική ανακοίνωση.

Ήδη, η αρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα, Έρικα Σιλντς, παραιτήθηκε εξαιτίας του συμβάντος. Ο Γκάρετ Ρολφ, ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Μπρουκς, απολύθηκε και ο δεύτερος αστυνομικός που εμπλέκεται τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Η εισαγγελία θα αποφασίσει εντός της εβδομάδας αν θα απαγγελθούν κατηγορίες. «Το θύμα δεν φαίνεται να αποτελούσε οποιουδήποτε είδους απειλή για κάποιον, οπότε φαίνεται παράλογο ότι αυτό κλιμακώθηκε στο σημείο να φτάσει στον θάνατό του», δήλωσε στο CNN ο εισαγγελέας Πολ Χάουαρντ.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Μπρουκς δήλωσαν ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν θανάσιμη βία, ακόμη κι αν ο 27χρονος έστρεψε εναντίον τους το taser που τους πήρε, το οποίο δεν είναι θανάσιμο όπλο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας υπάλληλος των Wendy's κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει ότι κάποιος είχε κοιμηθεί στο αυτοκίνητό του, στο drive-through του εστιατορίου. Αρχικά, όταν έφτασε εκεί η αστυνομία, όλα φαίνονταν ήρεμα και ο Μπρουκς συνεργάστηκε για τη διενέργεια αλκοτέστ, ενώ μίλησε για τα γενέθλια της κόρης του.

Αλλά, όταν ο ένας αστυνομικός έκανε κίνηση να τον συλλάβει, ο Μπρουκς πάλεψε και με τους δύο και τους ξέφυγε έχοντας πάρει- κατά τα φαινόμενα- ένα taser από τους ένστολους. Τρέχοντας στο πάρκινγκ, ο 27χρονος φαίνεται- από τις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες- ότι στρέφει το taser προς τους αστυνομικούς. Ο ένας από αυτούς πυροβολεί και ο Μπρουκς πέφτει στο έδαφος.

Προσοχή, σκληρές εικόνες

 

Μετά τον θάνατο του Μπρουκς, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Ατλάντα με το αίτημα να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, πυρπολήθηκε το εστιατόριο Wendy's έξω από το οποίο έγιναν όλα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 10.000 δολαρίων για πληροφορίες για μια γυναίκα, που αναζητείται σε σχέση με τη φωτιά. Η νεαρή γυναίκα φορούσε καπέλο και μάσκα.

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ