ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Samira Nasr γράφει ιστορία ως η πρώτη μαύρη editor-in-chief του Harper's Bazaar - Στα 153 χρόνια ιστορίας του

Η Samira Nasr γράφει ιστορία ως η πρώτη μαύρη editor-in-chief του Harper's Bazaar - Στα 153 χρόνια ιστορίας του Facebook Twitter
Dimitrios Kambouris/Getty Images
0

H Samira Nasr θα είναι η νέα editor in chief του αμερικανικού Harper's BAZAAR και η πρώτη μαύρη που αναλαμβάνει τη θέση αυτή στα 153 χρόνια ιστορίας της αμερικανικής έκδοσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου Hearst, η Samira Nasr, που έως τώρα διατελούσε εκτελεστική διευθύντρια μόδας στο Vanity Fair, θα αναλάβει την αμερικανική έκδοση του περιοδικού, τόσο για την έντυπη, όσο και για την ηλεκτρονική έκδοση του, από τις 6 Ιουλίου.

Η γεννημένη στο Μόντρεαλ και με ρίζες από Λίβανο και Τρινιδάδ, Nasr θα αντικαταστήσει την Γκλέντα Μπέιλι που ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο την παραίτησή της, μετά από 19 χρόνια στη θέση της διευθύντριας.

Σε ένα μήνυμα στο Instagram του Harper Bazaar, η Νασρ δήλωσε πως νιώθει ιδιαίτερη τιμή για την επιλογή της για τη θέση αυτή «σε μία ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία του έθνους μας», εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή της για το κίνημα Black Lives Matter.

«Ως περήφανη κόρη ενός πατέρα από το Λίβανο και μιας μάνας από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, η κοσμοθεωρία μου είναι ευρεία και εδράζεται στην πεποίθηση πως η εκπροσώπηση έχει σημασία. Η οπτική μου είναι φύσει πολύχρωμη και γι'αυτό είναι σημαντικό για εμένα να ξεκινήσω το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Bazaar προβάλλοντας όλα εκείνα τα άτομα που πιστεύω πως οι φωνές τους εμπνέουν» δήλωσε μεταξύ άλλων η ίδια, προσθέτοντας: «Θα εργαστώ για να δώσω σε όλες τις φωνές ένα μέσο να πουν τις ιστορίες που αλλιώς θα έμεναν αθέατες».


Η Νασρ έστειλε μήνυμα και σε όσους συμμετέχουν στις μαζικές διαδηλώσεις που πυροδότησε η δολοφονία από αστυνομικό του Τζορτζ Φλόιντ, στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη: «Σας βλέπω, σας ευχαριστώ και εύχομαι να μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ενισχύσουμε το μήνυμα της ισότητας, γιατί οι ζωές των μαύρων μετρούν».

Η Nasr είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον εκδοτικό όμιλο Hearst Magazines ως fashion director του ELLE, όπου έμεινε για πέντε χρόνια και νωρίτερα ως fashion director στο InStyle.

Με πληροφορίες από NYT/CNN

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ