Η ένοχη σιωπή των ΜΜΕ στην Τουρκία

Η ένοχη σιωπή των ΜΜΕ στην Τουρκία Facebook Twitter
2

Την οργή της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η λογοκρισία που δέχεται η Τουρκική κρατική τηλεόραση, για τις μαζικές διαδηλώσεις που έχουν συνταράξει Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού NTV, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ερντογάν και της χειραγώγησης στη οποία υποβάλλει τα ΜΜΕ, της χώρας.

Είναι ενδεικτικό, ότι κατά τις τελευταίες τέσσερις μέρες η κρατική τηλεόραση κάλυψε τις ταραχές προβάλλοντας ένα ρεπορτάζ με επεισόδια, αποφεύγοντας όμως, να δείξει πλάνα από τις βίαιες μεθόδους καταστολής, που χρησιμοποίησε η αστυνομία. Το συγκεκριμένο βίντεο δεν είχε ούτε ήχο, κάτι που οι ιθύνοντες του καναλιού απέδωσαν σε τεχνικό πρόβλημα.

Οι πολίτες στηλίτευσαν την ένοχη σιωπή των ΜΜΕ, που επιλέγει να συμπλεύσει με την ισλαμική ατζέντα που προωθεί ο Ταγίπ Ερντογάν, από το 2002, καταγγέλοντας ότι από τότε που το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εδραίωσε την εξουσία, επιβάλει ασφυκτικό έλεγχο των οργάνων του Τύπου.

Πηγή: Euronews

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / POLITICO: Ο Πέτερ Μαγιάρ σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για επαναφορά των σχέσεων Ουγγαρίας-ΕΕ

Ο νέος ηγέτης της Ουγγαρίας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας σε δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν καταγγέλλει «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» του από τις ΗΠΑ

Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ΗΑΕ και Ιορδανία οφείλουν «να αποζημιώσουν πλήρως την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και να επανορθώσουν για κάθε υλική και ηθική βλάβη», λέει ο Ιρανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Προς τους κρατικους σταθμους της Τουρκιας.Για οποιαδηποτε διευκρινηση για αντικειμενικο ρεπορταζ παρακαλω πατηστε στο παρακατω link.http://www.megatv.com/default.asp