ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το Ιράν χαλαρώνει το lockdown: Ανοίγουν ξανά τα τεμένη για καθημερινή προσευχή

Το Ιράν χαλαρώνει το lockdown: Ανοίγουν ξανά τα τεμένη για καθημερινή προσευχή Facebook Twitter
0

Τα ιρανικά τεμένη θα ξεκινήσουν και πάλι τις καθημερινές προσευχές σε όλο το Ιράν, αν και σε κάποιες περιοχές εξακολουθούν να καταγράφονται πολλά κρούσματα του κορωνοϊού. 

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί επισήμανε ότι θα παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών κέντρων, τα οποία μέχρι τώρα έμεναν ανοικτά ως τις 18:00, σε ένα ακόμη βήμα προς τη χαλάρωση των μέτρων που είχε υιοθετήσει η Τεχεράνη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19, ενώ στις εργασίες τους επέστρεψαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι. 

«Οι πόρτες στα τεμένη σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν για τους πολίτες για την καθημερινή προσευχή», διευκρίνισε ο Ιρανός πρόεδρος, όμως πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής.

Όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ενώ απαγορεύεται σε όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς να μην φορούν μάσκα.

Μέχρι χθες Παρασκευή στο Ιράν είχαν καταγραφεί 146.668 κρούσματα της covid-19 και 7.677 θάνατοι. Οι επαρχίες Κουζεστάν, στα νοτιοδυτικά, και Μπαλουχιστάν, στα νοτιοανατολικά, έχουν κηρυχθεί «κόκκινες περιοχές» και εξακολουθούν να καταγράφουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Το υπουργείο Υγείας έχει χωρίσει το Ιράν σε λευκές, κίτρινες και κόκκινες περιοχές ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ