Η ανάρτηση Ομπάμα για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ: Δεν μπορεί να θεωρείται «φυσιολογικό»

Η ανάρτηση Ομπάμα για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ: Δεν μπορεί να θεωρείται «φυσιολογικό» Facebook Twitter
EPA
0

Τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ καταδίκασε σήμερα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με ανάρτησή του στο Facebook υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να θεωρείται «φυσιολογικό» στην Αμερική του 2020. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποσπάσματα από τις συνομιλίες που είχε για το περιστατικό. «Το γόνατο στον λαιμό είναι μία μεταφορά για το πώς το σύστημα πατάει με τέτοια υπεροψία τους μαύρους κάτω, αγνοώντας τις κραυγές για βοήθεια», έγραψε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ένας μεσήλικας αφροαμερικανός. 

Ένας άλλος «φίλος» του Μπαράκ Ομπάμα έστειλε στον πρώην ένοικο του Λευκού Οίκου το τραγούδι του δωδεκάχρονου Κίντρον Μπράιαντ, που έγινε viral, για να εκφράσει τα συναισθήματά του. Ο Μπαράκ Ομπάμα μοιράστηκε το κομμάτι αυτό στην ανάρτησή του. 

«Είναι φυσικό να ευχόμαστε η ζωή "να επανέλθει στο φυσιολογικό", καθώς η πανδημία και η οικονομική κρίση υποσκάπτουν τα πάντα γύρω μας», αναφέρει ο Ομπάμα προσθέτοντας πως όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι για εκατομμύρια Αμερικανούς, η διαφορετική μεταχείριση λόγω φυλής είναι τραγικά, οδυνηρά, παράδοξα «φυσιολογική», είτε στο σύστημα περίθαλψης, είτε στη δικαιοσύνη, ή ακόμα και όταν τρέχουν σε έναν δρόμο ή όταν απλά παρατηρούν τα πουλιά σε ένα πάρκο.

«Δεν πρέπει να είναι 'φυσιολογικό' στην Αμερική του 2020. Δεν μπορεί να είναι 'φυσιολογικό'», δήλωσε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. «Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα έθνος που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά του, μπορούμε και πρέπει να κάνουμε καλύτερα», πρόσθεσε. 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι επαφίεται κυρίως στους αξιωματούχους της Μινεσότα να διασφαλίσουν ότι ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ θα διερευνηθεί διεξοδικά και ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ωστόσο ότι εναπόκειται σε όλους η δημιουργία μίας νέας κανονικότητας όπου η μισαλλοδοξία και η άνιση μεταχείριση «δεν θα μολύνουν τους θεσμούς και τις καρδιές μας». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM