Κορωνοϊός: Η Τσεχία ανοίγει σήμερα τα σύνορά της

Κορωνοϊός: Η Τσεχία ανοίγει σήμερα τα σύνορά της Facebook Twitter
0

Η Τσεχία ανοίγει σήμερα τα σύνορά της με την Αυστρία και τη Γερμανία, παρόλο που παραμένουν περιορισμοί στο ποιος επιτρέπεται να εισέλθει στη χώρα.

Μόνο πολίτες που επιστρέφουν, αλλοδαποί κάτοικοι, φοιτητές και επαγγελματίες ταξιδιώτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα. Η αστυνομία θα διενεργεί επιτόπιους ελέγχους στα αυτοκίνητα και οι επιβάτες θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι δεν έχουν νοσήσει από Covid-19, αλλιώς θα αντιμετωπίζουν δύο εβδομάδες καραντίνας.

Από την Τετάρτη, τα σύνορα με τη Σλοβακία θα ανοίξουν ξανά, αλλά οι επισκέπτες από κάθε πλευρά των συνόρων θα πρέπει να επιστρέψουν εντός 48 ωρών.

Η Τσεχική Δημοκρατία ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που έκλεισαν τα σύνορά της στις 12 Μαρτίου.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Χθες, οι πολίτες άφησαν στην άκρη τις μάσκες σήμερα και επέστρεψαν σε εστιατόρια και σχολεία, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τον νέο κορωνοϊό.

Η Τσεχία ανοίγει σταδιακά την οικονομία της, από την 20η Απριλίου καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός και περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν. Από τα περίπου 9000 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, τα δύο τρίτα έχουν αποθεραπευτεί, με τη χώρα να μετρά 315 θανάτους.

Ωστόσο η χώρα κατέγραψε δύο νέες εστίες μόλυνσης τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ αυτών σε ένα ορυχείο στο ανατολικό της τμήμα όπου 221 εργαζόμενοι προσβλήθηκαν από τη νόσο Covid-19. Αξιωματούχοι υγείας, πάντως, διαβεβαιώνουν πως η επιδημία βρίσκεται υπό έλεγχο και η επανεκκίνηση της οικονομίας μπορεί να συνεχιστεί.

Από τη Δευτέρα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μονάχα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους κλειστούς χώρους. Πολλοί, ωστόσο, πολίτες λένε ότι θα συνεχίσουν να τις φορούν.

Τα ξενοδοχεία ξανάνοιξαν και καταστήματα όπως τα κέντρα τατουάζ λειτουργούν ξανά. Τα παιδιά επέστρεψαν στις τάξεις των δημοτικών σε εθελοντική βάση. Οι περιορισμοί στις δημόσιες συναθροίσεις θα χαλαρώσουν τον επόμενο μήνα, με την παρουσία 500 ανθρώπων να επιτρέπεται από την 8η Ιουνίου και 1000 δύο εβδομάδες αργότερα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM