Ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στον Αμαζόνιο - Απειλούνται ιθαγενείς

Ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στον Αμαζόνιο - Απειλούνται ιθαγενείς Facebook Twitter
Ραγδαία εξάπλωση του κορωνoϊού στον Αμαζόνιο - Απειλούνται οι ιθαγενείς (EPA)
0

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού απειλεί τους ιθαγενείς του Αμαζονίου.

Η Παναμερικανική Οργάνωση Υγείας (PAHO) προειδοποίησε την Τρίτη ότι ο νέος κορωνοϊός εξαπλώνεται ραγδαία στην τριμερή περιοχή του Αμαζονίου μεταξύ Βραζιλίας, Κολομβίας και Περού και απειλεί να μολύνει απομακρυσμένες αυτόχθονες κοινότητες στο τροπικό δάσος.

Οι διευθυντές της PAHO, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ζήτησαν να ληφθούν ειδικά μέτρα για την προστασία ευάλωτων ομάδων μεταξύ των φτωχών και αυτόχθονων πληθυσμών της Αμερικής.

Μεταξύ άλλων επισήμαναν ότι η μετάδοση αυξάνεται γρήγορα σε πυκνοκατοικημένες παραμεθόριες πόλεις του Αμαζονίου, όπως το Manaus, το Leticia και το Iquitos.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την μόλυνση από τον κορωνοϊό εξαπλώνεται τώρα σε απομονωμένα χωριά, σύμφωνα με την Παναμερικανική Οργάνωση Υγείας.

Ήδη από τις αρχές του μήνα η φυλή Σιεκοπάι, που κατοικεί στα σύνορα μεταξύ Ισημερινού και Περού, κατέγραψε 15 κρούσματα  από τα περίπου 744 μέλη ενώ δύο ηλικιωμένοι ηγέτες της πέθαναν λόγω της πανδημίας.

Με πληροφορίες από το Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM