Γαλλία: 70 κρούσματα σε σχολεία μία βδομάδα μετά το άνοιγμα

Γαλλία: 70 κρούσματα σε σχολεία μία βδομάδα μετά το άνοιγμα Facebook Twitter
Γαλλία: 70 κρούσματα σε σχολεία μία βδομάδα μετά το άνοιγμα
0

Μόλις μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του ενός τρίτου των Γάλλων μαθητών στα θρανία, στο πλαίσιο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων για την πανδημία, υπήρξε μια ανησυχητική έξαρση περίπου 70 περιπτώσεων Covid-19 που συνδέονται με τα σχολεία.

Ορισμένα σχολεία άνοιξαν την περασμένη εβδομάδα και 150.000 μαθητές γυμνασίου επέστρεψαν στην τάξη τη Δευτέρα. Η κίνηση αρχικά φάνηκε ανακουφιστική: ήταν το τέλος της εκπαίδευσης στο σπίτι για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες εξαντλημένους Γάλλους γονείς, πολλοί από τους οποίους εργάζονταν επίσης από το σπίτι.

Ωστόσο, ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Jean-Michel Blanquer ανέφερε σήμερα στο RTL ότι η επιστροφή έθεσε ορισμένα παιδιά σε νέο κίνδυνο μόλυνσης. Είπε ακόμα ότι έκλεισαν άμεσα τα σχολεία όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έκλεισαν επτά σχολεία στη βόρεια Γαλλία.

Η συνθήκη αυτή υπογραμμίζει την επισφαλή κατάσταση που αντιμετωπίζει η γαλλική κυβέρνηση καθώς επιδιώκει να διαβεβαιώσει το κοινό ότι η χώρα προχωρά πέρα από την εποχή της πανδημίας και μπορεί να αντιδράσει με σύνεση για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ο Blanquer δεν διευκρίνισε εάν οι 70 περιπτώσεις Covid-19 ήταν μεταξύ μαθητών ή δασκάλων. Δεδομένου ότι η περίοδος επώασης για τον ιό είναι αρκετές ημέρες, οι ασθενείς είναι πιθανό να έχουν μολυνθεί πριν από το άνοιγμα των σχολείων, είπε.

Η Γαλλία άνοιξε ξανά περίπου 40.000 προσχολικά και δημοτικά σχολεία την περασμένη εβδομάδα, με τάξεις περιορισμένες σε 15 μαθητές. Περίπου το 30% των παιδιών επέστρεψαν στο σχολείο, είπε ο Blanquer. 

Με πληροφορίες του RTL/ Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ